Miran Maričić dio jedne od najboljih reprezentacija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

OSIJEK – Hrvatska je osvojila ekipnu broncu na Europskom prvenstvu u streljaštvu koje se održava u Osijeku u disciplini zračna puška na deset metara. Broncom su se okitili Borna Petanjek, Petar Gorša i Miran Maričić koji su bili precizniji od Francuza. Srebro je pripalo reprezentaciji Srbije, a zlato Rusiji. Bilo je to sve samo ne lako prvenstvo.

-Bilo je teško jer godinu dana nismo imali nikakva natjecanja i sada odjednom veliko natjecanje poput Europskog prvenstva je bio veliki šok za sve nas sportaše – rekao je nakon smirivanja dojmova Miran Maričić, inače član bjelovarskog streljačkog kluba.

Taj šok je hrvatska reprezentacija uspješno prevladala. Iako su im do borbe za zlato nedostajala tek 1,4 kruga i što im je ona izmakla zbog sitnih grešaka, osvojena bronca je sjajan rezultat. Nisu, kaže Maričić, na Europsko prvenstvo išli po medalju iako je ona bila realan cilj.

Foto: Hrvatski streljački savez

-Nije bilo nikakvih imperativa, ali smo svjesni da smo jedna od najboljih ekipa na svijetu. Prošle godine smo bili drugi kao ekipa na Europskom u Poljskoj, znamo da možemo, ali stvari se moraju poklopiti i moramo u tom trenutku biti prisebni – kaže Maričić.

Priseban je Maričić bio i u pojedinačnoj konkurenciji u kojoj je u zračnoj pušci na deset metara osvojio četvrto mjesto.

-Jako sam zadovoljan jer je ulazak u finale na Europskom prvenstvu veliki uspjeh. Nažalost, četvrto mjesto, nezahvalno pogotovo jer me je od postolja dijelilo 0,5 krugova, ali je to odlično iskustvo – kaže jedan od najboljih hrvatskih natjecatelja u zračnoj pušci.

Iskustvo s Eura će Maričiću dobro doći uoči Svjetskog kupa, ali i Olimpijskih igara u Tokiju, njegovih prvih. Na njima, kaže mladi bjelovarski sportaš, nema imperativ rezultata, nada se da će biti priseban, odraditi natjecanje onako kako zna i siguran je da ni rezultat tada neće izostati.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!