UEFA pokrenula postupak protiv osnivača Superlige

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Protiv tri osnivača kontroverzne Superlige UEFA je pokrenula već otprije najavljeni disciplinski postupak. Riječ je o tri kluba koji nisu odustali od projekta i nagodbu s UEFA-om, a to su Real Madrid, Barcelona i Juventus.

U prvotnom pokušaju osnivanja Superlige sudjelovalo je dvanaest klubova, no njih se devet povuklo s projekta nakon velikih kritika javnosti i nagodili su se s krovnom nogometnom organizacijom. Podsjetimo da se tu radi o nekim od najvećih svjetskih klubova, točnije popis devet klubova koji su se povukli na vrijeme čine: Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham, Arsenal, Milan, Inter i Atletico Madrid.

S obzirom na postignute nagodbe i kajanje ove devetorice zbog pokušaja osnivanja kontroverzne lige UEFA se odlučila disciplinski postupak sprovesti samo nad tri kluba koji su označeni kao glavni začetnici lige koja je, povijest je pokazala, propala prije nego je bila osnovana. Kakve će biti sankcije i hoće li one biti samo financijske prirode ili će biti i određenih zabrana igranja tek ostaje za vidjeti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!