Gotovo svi odlaze svojevoljno, klubovi ostaju obezglavljeni

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kako završavaju sezone nogometnih liga po nacijama, ali i veća europska nogometna natjecanja, tako se spremaju transferi. Krajem ove sezone interesantno je što su umjesto igrača, u prvi plan ušli treneri i to neki od najboljih i najuspješnijih klubova.

Krenimo s najtrofejnijim klubom u povijesti klupskog nogometa, Real Madridom. Kraljeve po drugi put napušta Zinedine Zidane. Zizou sa svojom momčadi nije igrao lošu sezonu, ali na kraju su ostali bez ijednog trofeja, što je za Real Madrid nezamislivo. Ovakav rasplet se očekivao jer je Zidane već u par navrata rekao kako ne želi razgovarati o svojoj situaciji u klubu dok sezona ne završi, a poznato je i kako mu predsjednik Perez nije htio dati otkaz. Zaključak svega je da je najviše od svega, Zizou nezadovoljan sam sa sobom i smatra da je vrijeme da prepusti klupu nekom drugom. Kao njegovog nasljednika mediji najviše spominju Massimiliana Allegrija, koji je već u par navrata odbijao druge klubove u nadi da će dočekati šansu da vodi kraljeve.

Novopečeni prvak Serie A, Inter iz Milana, još je jedan u nizu klubova koji ostaje bez trenera. Antonio Conte odlučio se napustiti klub zbog neslaganja s upravom oko budućnosti kluba. Conte želi „napasti“ Ligu prvaka i tražio je par pojačanja koja bi od i ovako jakog Intera napravila pravu europsku silu, no uprava kluba ima drugačije planove. Odlučili su ne kupovati nikoga i prodati par igrača, kako bi poravnali financijske gubitke uzrokovane pandemijom koronavirusa i isplatili plače svojim igračima i osoblju. Nitko tu nikome nema što zamjeriti, Conte je borac i lovi nagrade, Inter mora paziti na „zdravlje“ kluba i sve je to normalno i razumljivo. Problem će talijanskom prvaku biti odljev igrača koji će, čini se, uzrokovati odlazak Antonia Contea, pa bi tako Inter mogao ostati bez nekih od ključnih sastavnika njihove igre. Sam Conte povezuje se s Tottenhamom, no to ništa još nije sigurno, ali vjerujemo da bi volio novu priliku za dokazivanje na otoku nakon što je kiksao vodeći Londonski Chelsea.

Francuski novi prvak Lille, koji je nakon 10 godina osvojio naslov ispred mega jakog PSG-a također ostaje bez vođe klupe. Chrisophe Galtier napustio je klub samo dva dana nakon osvajanja naslova. Razlog ovog iznenadnog odlaska nema veze s ambicijama kluba, već je Gaultier rekao kako je uvjeren  da je odradio svoje u tom klubu. Gaultier je inače na klupi Lillea od 2017. godine, a sada bi mogao sjesti na klupe Lyona, Nice, ali i Napolija, koji je ostao bez trenera nakon što su otpustili Gennara Gattusa.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!