Villarreal je novi prvak Europske lige

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nogomet je sport u kojemu često ne „padne“ puno golova, sport u kojemu uvijek ima favorita, ali i sport u kojemu se događaju čuda, a jučer se dogodilo upravo to, čudo.

Momčad Villarreala osvojila je Europsku ligu nakon što su izbacili u finalu jedan od najtrofejnijih i najskupljih klubova u povijesti. Crveni vragovi i Žuta podmornica odigrali su punih 120 minuta s rezultatom 1:1, a presudila je obrana Geronima Rullija suparničkom vrataru Davidu de Gei prilokom ispucavanja jedanaesteraca.

Villarreal je ovom pobjedom ispisao povijest i postao klub iz daleko najmanjeg mjesta koji je osvojio Europsku ligu. Koliko je njihov grad malen najlakše je opisati primjerom. Kada bi se svi stanovnici gradića okupili i otišli na čuveni stadion Manchester Uniteda, Old Traford, ostalo bi još 25 000 slobodnih mjesta.

Nije Villarreal pošteno patronizirati kao „slab“ klub, jer već duži niz godina igraju u samom vrhu europskog nogometa, a ne smijemo zaboraviti ni tko ih vodi. Unai Emery postao je ovom pobjedom najuspješniji trener u povijesti ovog natjecanja, s osvojene čak četiri titule. Vrsni taktičar igrao je finale pet puta, a osvojio ga četiri puta, što je više nego zavidan rezultat. Nogometna javnost toliko je zadivljena uspjehom Emeryja da su na društvenim mrežama Europsku ligu preimenovali u Unai Emery Liga.

Osim Manchester Uniteda, sinoć je poraz doživio i Niko Kovač. Naš taktičar je navijao za Crvene vragove jer bi njihova pobjeda direktno plasirala njegov klub iz kneževine u Ligu prvaka.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!