Vatreni bolji u igri, ali izjednačeni rezultatom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Vatreni su na prvoj pripremnoj utakmici pred Euro odigrali 1:1.

Armenija koja je 90-ta prema FIFA-inoj ljestvici, a uz to su došli i bez daleko najboljeg igrača Mkhitarjana, reprezentaciji Hrvatske parirala je dovoljno kako bi se utakmica završila egalom.

Iako rezultat to ne pokazuje, igra naših Vatrenih nije bila loša i daje nam dobre nade za utakmice na Euru, no nedostajala je realizacija svih lijepih, ali nezavršenih akcija. Naši su momci kroz svih 90 minuta bili dominantni, nedostajalo je samo par ključnih zadnjih paseva ili preciznih šutiranja u mrežu Armenije.

To da će Hrvatska na Euru biti bolja u odnosu na jučerašnju utakmicu je evidentno, no postavlja se pitanje koliko bolja. Igrači nisu igrali punim kapacitetom snage, što je logično s obzirom da se čuvaju od ozljeda i pripremne utakmice koriste samo kako bi isprobali taktike i zajedništvo na terenu. Zajedništva nije nedostajalo, taktike su bile puno bolje od onih iz ožujka, no kao što smo napomenuli, nedostaje ključnih reakcija u završnici, a upravo te reakcije dovode loptu u mrežu suparničkih momčadi.

Bez obzira na čuvanje igrača, Josip Brekalo utakmicu je završio prije nego je to bilo predviđeno. Bez obzira na ozljedu, očekuje se da će se Brekalo oporaviti do Eura te da će startati protiv Engleske.

A sada na Engleze, za koje se Dalić u prvom poluvremenu utakmice očito pripremao. Southgate i Dalić jako se dobro poznaju i Englezi sigurno očekuju kako će Hrvati igrati u svojoj 4-2-3-1 formaciji. Zlatko Dalić istaknuo je kako je to i dalje prva i primarna postava Vatrenih, no isprobavao je i opciju romba u kojoj bi Kramarić dobio ključnu ulogu unutar igre. On je jučer pokazao svoje pozitivne strane u takvom tipu igre, no nije postizao golove, što zasigurno izbornika tjera na razmišljanje o tipičnoj formaciji Vatrenih.

Pretpostavke su, ukoliko bi se naš izbornik odlučio protiv Engleza zaigrati u rombu, da će postava izgledati na sljedeći način: Livaković – Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Barišić – Modrić, Brozović, Kovačić – Kramarić, Rebić, Perišić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!