Hrvatski stručnjak na odmoru saznao lijepe vijesti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Niko Kovač proglašen je trenerom sezone u Ligue 1. Kovač je ovu prestižnu titulu u odabiru L’Equipea osvojio na iznenađenje mnogih, no treba li se ovoj odluci ipak toliko čuditi?

Kada je u srpnju prošle godine Hrvatski stručnjak došao na klupu Monaca stvari nisu bile bajne, no na kraju su sezonu pod vodstvom Nike završili na trećem mjestu. Nakon što je dobio ostavku u Bayernu, ovo je dokaz kako su možda Bavarci napravili veliku grešku, jer i tamo ga je zamijenio njegov Flick, koji je samo nastavio igrati stilom našeg stratega.

Ono što se možda očekivalo je kako će titulu najboljeg osvojiti Mauricio Pochettino ili Christoph Galtier, čiji je Lille osvojio ligu ove sezone, no odabir je ipak pao na Niku. Ova dva velika trenera možda bi bili logičniji odabir s obzirom na osvojenu ligu (Galtier), odnosno kup (Pochettino), ali niti jedan od dvojice navedenih trenera nije svoj klub podigao toliko ljestvica po samoj kvaliteti igre.

– Kao  prvo više ću vremena provoditi s obitelji jer ih dugo nisam vidio, pogotovo suprugu i kćer. Zatim ću otići u Hrvatsku, tamo su pejsaži, krajolik i plaže jako slični kao na jugu Francuske. Uživat ćemo s obiteljima i ljudima koje volimo, a naravno i popiti malo francuskog vina. Volim vino… – izjavio je Niko Kovač po završetku sezone.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!