Izbornik o pripremama i ozljedama Brekala i Lovrena

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas se nakon dva dana odmora Vatreni ponovno okupljaju kako bi nastavili s pripremama za Euro, a već u nedjelju igraju finalnu pripremnu utakmicu protiv Belgije.

Nakon što je prva pripremna utakmica protiv slabašne Armenije završila rezultatom 1:1, izbornik Dalić nije bio pretjerano zadovoljan viđenim, no nakon stručne analize je izgleda promijenio mišljenje.

– Nakon utakmica bio sam ljutit i nezadovoljan, ali potom sam navečer pogledao snimku i izbrojio da smo imali sedam čistih prilika, no zakazala je realizacija. Zato je umjesto pobjede, primjerice, rezultatom 4:0, završilo 1:1. Rezultat me deprimirao, imao sam gorak okus, no po napravljenoj analizi promijenio sam mišljenje. Stvorili smo više prigoda u jednom nastupu u Velikoj Gorici, nego u sve tri kvalifikacijske utakmice u ožujku zajedno – rekao je Zlatko Dalić.

Ono što izbornika brine su pojedini igrači koji su problema s ozljedama imali još u svojim klubovima, no vjeruje kako će do Eura doći u formu.

Najveći problemi vezani uz ozlijede dotiču se Dejana Lovrena i Josipa Brekala. Brekalo se ozlijedio na pripremnoj utakmici s Armenijom, a nakon toga napustio je teren.

– S Brekalom vjerojatno ništa nije posebno bitno. Osjetio je udarac, potom nezgodan doskok. Gležanj ga boli, izašao je zbog preventive jer smo se dogovorili kako nema smisla da bilo što forsiramo. Ne bi to trebalo biti ništa opasno – objasnio je izbornik pobliže stanje Josipa Brekala.

Dejan Lovren malo je drugačija priča. On ima problema s ligamentima koljena, a izgledno je kako ne samo da neće zaigrati protiv Belgije u nedjelju, već ni protiv Engleske. Izbornik je rekao kako oporavak ide puno bolje, ali kako to vjerojatno neće biti dovoljno za prvi nastup na Euru.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!