Furija mora u izolaciju, upitan i nastup na Euru?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Europsko prvenstvo odgođeno je još od prošle godine, a sada su problemi s koronom krenuli i prije samog natjecanja.

Kapetan Španjolske reprezentacije Sergio Busquets pozitivan je na COVID-19 samo pet dana prije početka Eura. Sergio mora u desetodnevnu izolaciju u kojoj svakako propušta prvu utakmicu protiv Švedske koju Furija igra 14. lipnja.

Španjolski će nogometaši narednih dana svi morati biti u izolaciji bez obzira što je samo kapetan bio pozitivan na testu. Testiranja će se vršiti svaki dan kako bi se otklonile sumnje da se još netko zarazio, a iz tamošnjeg nogometnog saveza ističu kako Busquets nije imao simptoma te kako je mala vjerojatnost da je uopće bio zarazan.

Ono što trenutno predstavlja najveći problem je zahtjev koji su Šveđani predali španjolskom nogometnom savezu, a u kojemu traže da se cijela reprezentacija pridržava desetodnevne karantene. U slučaju da situacija bude takva, utakmica između Španjolske i Švedske neće se moći odigrati, jer ona je za sedam dana.

As piše kako bi ova zaraza uz sve probleme koje je već prouzročila na pripremama reprezentacije, gdje nogometaši moraju biti odvojeni i ne smiju zajedno raditi ništa, pa čak ni trenirati, mogla na kraju rezultirati isključenjem Španjolske s Eura.

Na pripremnu utakmicu protiv Litve Španjolci će poslati svoju U-21 reprezentaciju, a mi se nadamo kako će do samog početka prvenstva ova izvanredna situacija biti riješena.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!