Slušaj sine, da ti tata Ćiro kaže

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Najuspješniji izbornik Vatrenih iza Zlatka Dalića i legenda Hrvatskog nogometa, Miroslav Ćiro Blažević, uoči Eura više je nego optimističan.

U intervjuu koji je dao za Večernji list Ćiro je rekao kako Hrvatska ne samo da ima što za ponuditi na Euru, posebice u prvoj utakmici protiv Engleske, već kako smo brod od 200 metara.

– Mi imamo puno razloga da budemo veliki optimisti! Najbolje rangiranu svjetsku reprezentaciju dvadeset smo minuta držali za vrat, nisu mogli mrdnuti! Da sam ja tu utakmicu izgubio s 5-0 i dalje bi bio optimist, a Belgija je bolja od Engleza i zato sam veliki optimist. Dapače, možda je za mobilizaciju igrača i bolje da smo izgubili. – zaključuje legendarni Hrvatski izbornik.

Istaknuo je Ćiro i kako mu je drago što je Kovačić napokon „proradio“, jednako kao i Brozović, ali i cjelokupna reprezentacija zajedno. Nekada je bivši izbornik kaže kritizirao Kovačića za njegovo dobro, pa od tada naš Vatreni ističe, od njega okreće glavu. Iz tog razloga ovaj put je bio suzdržaniji, pa nije previše poimence htio prozivati igrače, makar kaže, uvijek želi samo dobro, no jedno se ime ipak moralo spomenuti.

– Onaj mali mora igrati – rekao je Ćiro, misleći na Joška Gvardiola – To je dobitak u takvom postotku da smo tu lijevu stranu potpuno riješili. Apsolutno je igračina koja se u svakom dijelu terena ponaša kao da je tamo rođen – nastavile su pljuštati pohvale na račun mladog reprezentativca.

Pohvale je također, kao što je već i očekivano, dobio i naš maestro Luka Modrić, koji je prema legendarnom izborniku, kao i prema mnogim domaćim ali i svjetskim pratiteljima najpopularnijeg sporta, glavni pokretač igre, kako Hrvatske, tako i Real Madrida.

Što se tiče špice i igre u završnici, odnosno kritika na račun reprezentacije da ne mogu zabiti gol, Ćiro ima spreman odgovor.

– Dat ćemo mi gol, svi znamo kakav je Petković centarfor. Ako mu se igra, nitko mu ništa ne može. Kada mu se ne igra, j*bi ga! U Belgiji je imao loš dan, ali protiv Engleza će se pokazati da svi mi defetisti budemo demantirani. – sigurno će Ćiro u našeg napadača.

Za kraj, zaključio je kako će utakmica protiv Engleza biti sve samo ne laka, jer imaju vrlo loše iskustvo s nama, ali vječni optimist i dalje ostaje upravo to.

– To je sad ozbiljna utakmica, nema tu ni f od folklora. Naši su mi uoči te utakmice dali do znanja da mogu ostati u vrhu svjetskog, a ne samo europskog nogometa – sigurno zaključuje legendarni izbornik.

Nakon svih ovih pozitivnih riječi iskusnog stratega ne možemo i mi ne biti optimistični i vjerovati u tu pobjedu protiv Engleza više no u išta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!