Modrić: Ne smijem odati taktiku, ali vidjet ćete kako ćemo primiriti Engleze

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Za nas Hrvate Europsko prvenstvo u nogometu počinje danas i to na čuvenom Wembleyu utakmicom protiv tako nam dobro poznatih Engleza. Iako su naši reprezentativci otišli bez puno pompe i velikih očekivanja, svjetski doprvaci sjajna su momčad i mogu pobijediti svakoga. Dobro, od svakoga mogu i izgubiti.

Kako javljaju novinari iz Londona, Zlatko Dalić je napravio dvije promjene u odnosu na sastav koji je igrao posljednju pripremnu utakmicu s Belgijom. Iz prvih 11 ispada Borna Barišić, a njegovu poziciju zauzet će Joško Gvardiol koji je sjajno iskoristio šansu u Bruxellesu. Iz prve jedanaestorke ispast će i Bruno Petković, a starter protiv Engleza bit će Andrej Kramarić. Uglavnom, na Engleze će od prve minute jurnuti iduća postava, i to u formaciji 4-1-4-1: To je ova formacija: Livaković – Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol – Brozović – Kramarić, Modrić, Kovačić, Perišić – Rebić.
Utakmicu je najavio i kapetan Luka Modrić, ali taktiku nije želio otkriti: “Ne mogu ulaziti u detalje, izbornik nas je pripremio, a to kako ćemo igrati i na koji ćemo način pokušati iskoristiti njihove slabosti, to ćete vidjeti danas. Ne mogu vam to otkrivati. Normalno da očekujemo agresivne Engleze, ali nadam se da ćemo mi to iskontrolirati i okrenuti utakmicu na svoju stranu”.

Luka je rekao nešto i o činjenici da je hrvatska momčad tijekom Eura ostala u Rovinju, ali i o izostanku većeg broja hrvatskih navijača na europskoj smotri.

“Nedostajat će nam navijači, bilo bi lijepo da nas bodre u velikom broju, njihova prisutnost puno nam pomaže i daje dodatnu energiju. U Rovinju imamo svoj mir, s te strane je sve OK.”.

Novi član stručnog stožera je Vedran Ćorluka s kojim je Luka proveo nezaboravne trenutke u reprezentaciji.

“Čarli se odlično prilagodio i sto posto je “unutra”. Svoju ulogu u stručnom stožeru prihvatio je jako ozbiljno, vjerujem da je izbornik zadovoljan njegovim prisustvom. Pun je dobrog raspoloženja, ima volje i elana da bude od pomoći. da li koji put podvikne? To je dio njegovog karaktera, takav je bio i kao igrač, kad je mislio da treba nešto reći, uvijek bio tu da kaže. Tako je sad i kad je pomoćni trener kaže, ako treba i podvikne, ali ne toliko. To ostavlja izborniku, ha, ha, ha… Atmosfera je u svakom slučaju jako dobra, a naravno da su očekivanja velika, jer smo podigli visoko letvicu sjajnim rezultatom u Rusiji. Međutim, treba biti realan, ne možemo očekivati da ćemo na svakom velikom natjecanju otići do kraja.”

Iz Londona nam se javio i Slavko Prišćan, dužnosnik HNS-a i načelnik općine Rovišće. I on potvrđuje odličnu atmosferu u hrvatskom taboru, a o samoj utakmici ćemo se čuti s Wembleya.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!