U Glasgowu okršaj Hrvata i Čeha, idemo po pobjedu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas u 18 sati u Glasgowu naši reprezentativci igraju svoju drugu utakmicu na Euru. Nakon što su prvenstvo otvorili porazom od Engleza, danas će protiv reprezentacije Češke zasigurno ići po pobjedu. Česti lete na krilima pobjede protiv Škota 2:0 i zasigurno neće biti lak protivnik.

Ono što je iznenađujuće u cijeloj priči, je broj navijača Vatrenih na tribinama, njih će biti tek 50. Naravno kada u ovu računicu kao faktor uzmemo vrlo stroge mjere u svrhu suzbijanja koronavirusa u Škotskoj, onda ta brojka postaje prihvatljivija, ali i dalje je čini nam se vrlo mala. Uz to što neće biti navijača u crveno bijelim kockicama koje zna cijeli svijet, neće biti ni onih Čeških, jer prolaze jednaku torturu strogih pravila. Domaćini Škoti srčano putuju za London na okršaj protiv Engleza, tako da ni oni neće biti na stadionu, koji bi na kraju mogao ostati prazan.

Hrvati uvijek igraju najbolje u trenutku kad im je to najviše potrebno, a danas je svakako potrebno i svi očekujemo više nego odličnu igru od strane naših nogometaša.

– Poraz od Engleske nije nam pokvario atmosferu, izgubili smo od favorita turnira. Ne mogu reći da smo bili loši, ali nismo bili dovoljno dobri za pobjedu. – Obrazložio je izbornik Zlatko Dalić.

Hrvatska u dosadašnjim ogledima nikada nije izgubila od Čeha, a nadamo se da će se ta besprijekorna pobjedonosna statistika nastaviti i nakon današnjeg ogleda.

– Mi ćemo igrati na pobjedu, ma nismo ni protiv Engleza kalkulirali. No sad krećemo u napad, neki nam igrači nisu u formi, ali treba nam pobjeda. Problem je malo u samopouzdanju, treba nam ova pobjeda da nas otvori. – Govori izbornik.

Kladionice su također na strani naših nogometaša. Hrvatska je favorit utakmice, koeficijenti na pobjedu naših reprezentativaca kreću se između 2 i 2,20, dok se oni za pobjedu Čeha kreću između 3,20 i 3,50.

Ono što brine širu nogometnu javnost, ali vjerujemo i izbornika i naše Vatrene je taktika Čeha, koji bi lako u utakmicu mogli ući igrajući „bunker“. Nakon pobjede nad Škotima 2:0, njima je jedan bod i više nego dovoljan i moraju se samo braniti, dok mi moramo ići po pobjedu.

Hoće li i kako će izbornik pristupiti utakmici ostaje za vidjeti, ali mi se veselimo opet gledati napadački nogomet Hrvatske reprezentacije. Naprijed Vatreni!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!