Hampden Park obasjao je poseban talent, začarao je Škote!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HRVATSKA je sinoć na Hampden Parku pobijedila Škotsku 3:1 te je uz pomoć Engleske u osminu finala otišla kao drugoplasirana iz skupine D, piše danas Index.hr.

Hrvatska je povela golom Vlašića u 17. minuti prije nego što je McGregor u 42. izjednačio. No u nastavku je kontrolu utakmice preuzeo Luka Modrić koji je u 62. minuti fantastičnim golom vratio Hrvatsku u vodstvo, a u 77. asistirao Perišiću za 3:1.

Modrić je odigrao najbolje kad je bilo najvažnije i da nije bilo njega, Hrvatska ne bi vidjela Kopenhagen u kojemu će sljedećeg ponedjeljka igrati osminu finala protiv nekoga iz skupine E. Svjetski mediji bili su očarani igrom hrvatskoga kapetana koji je imao najviše točnih dodavanja na utakmici, najviše dodira s loptom i bio je najbolje ocijenjen od svih igrača na utakmici.

“Modrić, mozak Hrvatske, začarao je i zbunio Škote”, naslov je teksta na Guardianu u kojemu je najviše pažnje posvećeno upravo Modriću.

Veličanstven nogometaš

“Nikad nećemo znati što bi bilo da je Gilmour mogao igrati, ali dojam je da je ova noć bila suđena Luki Modriću. Puno prije kraja utakmice bilo je jasno da je ta potrošena, kako je nazivaju, Hrvatska odbila pasti, a da je Modrić i dalje veličanstven, neviđeno talentiran nogometaš. Kažu da mnogi teže savršenstvu, ali rijetki ga dostignu. Modrić je opet pokazao da definitivno spada u onu drugu skupinu. Možda ima 35 godina, ali Realova veznjaka hrvatski izbornik ne naziva bez veze mozgom svoje momčadi”, piše Guardian u komentaru utakmice.

Novinarka tog lista posebno je istaknula da Škoti, osim na početku susreta, nisu bili ni blizu Hrvatskoj.

“Ispadanje s Eura sigurno će boljeti Škote, ali rezultat je bio potpuno realan u noći kad je Hampden Park bio osvijetljen posebnim talentom koji je sposoban očarati neutralne gledatelje i u jednakoj mjeri začarati protivnika. Gilmour je velika nada škotskog nogometa, ali teško je vjerovati da bi on sam mogao napraviti nekakvu prevagu protiv ovakvog protivnika”, stoji u tekstu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!