Znamo gotovo kompletnu početnu postavu protiv Furije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas se  s početkom u 18 sati u Kopenhagenu na stadionu Parken igra utakmica osmine finala Eura između Hrvatske i Španjolske.

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić ne želi govoriti o taktikama, igračima, postavi ni stilu igre. Izbornik, njegov stožer i ostatak delegacije na Euru daju sve od sebe kako bi što više stvari ostavili u tajnosti za Španjolce. Naše su pretpostavke, barem što se postave tiče, kako neće biti većih promjena, odnosno kako će izbornik gotovo mijenjati samo one igrače koje mora. U skupini je Zlatko Dalić rotirao dosta igrača i na kraju je protiv Škotske, čini se, pronašao što je tražio.

Zbog nakupljenih žutih kartona, suspendiran je Dejan Lovren, a njegovo bi mjesto trebao preuzeti Duje Ćaleta-Car. Stoper Marseillea startao je na otvaranju Eura, ali izgubio je povjerenje izbornika kod pogotka Engleza. Dalić je tjedan dana uigravao obranu Vatrenih da ne izlaze iz koridora protiv Engleza, Ćaleta-Car napravio je upravo to, Gvardiol nije uspio ispraviti njegovu pogrešku i Sterling je postigao pogodak.

Dosta se raspravljalo o tome treba li Gvardiola prebaciti na stopersku poziciju sad kada Lovren ne može igrati. Izbornik ipak nije za tu opciju i izgleda kako Gvardiol ostaje lijevi bek, a Borna barišić ostaje sjediti na klupi. Na poziciju lijevog beka, nakon više nego potrebnog odmora, navodno se vraća Šime Vrsaljko. Vrsaljka je mijenjao odlični Josip Juranović, ali vjerujemo da će Dalić ipak vratiti Vrsaljka, koji mu je jedan od „glavnih“ igrača. Dodatan bod Vrsaljku je odlično poznavanje Španjolske reprezentacije.

Jedini upitnik koji ostaje visjeti nad našim glavama je onaj za pitanje – tko dolazi na poziciju Ivana Perišića. Izbornik Dalić za tu je poziciju najavio pet mogućih igrača, njih trojica koji igraju na poziciji lijevog krila – Brekalo, Rebić, Oršić, dok Kramarić i Ivanušec ne igraju tu poziciju u klubovima, ali mogu ju zaigrati za Vatrene. Izbornik je ipak prije zadnjeg treninga rekao kako će priliku za zamjenu Perišića dobiti oni igrači koji inače igraju tu poziciju. Dakle ostaju nam Brekalo, Rebić i Oršić. E sada, s obzirom da je Oršić do sada dvije utakmice proveo na tribini, ostaju nam od njih pet, zapravo samo dva kandidata – Brekalo i Rebić.

Jedino što je u reprezentaciji Vatrenih i više nego sigurno, trojka je u veznom redu. Modrić, Brozović i Kovačić ili poznatiji kao Maestro, Broz i Kova, zaigrati će u prvih 11 što je i više nego sigurno i nadamo se vući igru Hrvatske do pobjede protiv Furije. Napad će predvoditi Bruno Petković, dok će desno krilo držati Vlašić. Vlašić je igrao desno krilo i protiv Škotske, ali to je tako bilo na papiru i u obrani, dok se u napadu zabijao u sredinu i dobro namučio Španjolce svojim prodorima, čime je Hrvatska dobila ogromnu, možda čak i presudnu prednost za pobjedu.

Za razliku od Škotske, Španjolci teže posjedu, umaranju protivnika i kombinatorici. Baš zbog ovih razloga vezni red Vatrenih mora odigrati utakmicu života.

MOGUĆI POČETNI SASTAV:

Livaković – Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol – Modrić, Brozović, Kovačić – Vlašić, Petković, Brekalo(Rebić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!