Zlatko Dalić održao je posljednju konferenciju za novinare iz Rovinja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Izbornik Dalić otvoreno je pričao o situaciji u reprezentaciji, atmosferi, postupcima, budućnosti i odgovarao je na sva novinarska pitanja bez zadrške.

Iskreno je rekao kako su prvo poluvrijeme potrošili snagu bez veze trčeći za loptom, te kako nisu uspjeli u nametanju presinga. Ipak, istaknuo je izbornik kako su okrenuli na svoju igru u drugom poluvremenu, ali i da su dvije propuštene prilike u produžecima bile previše za nadoknaditi. Naravno izbornik je čestitao Španjolcima na prolasku i svim našim igračima na svemu što su pokazali u drugom poluvremenu.

Dotakao se izbornik i budućnosti Hrvatske. – Hrvatska je i jučer pokazala da ima  i snagu i kvalitetu i ono što je najvažnije, a to je karakter. Igrali smo protiv Španjolske koja je jedna od najboljih, tako da Hrvatska ne treba i ne smije strahovati za svoju budućnost – rekao je Dalić.

Kao što je bilo i za očekivati, puno je pitanja bilo vezano za igrače koji su igrali i ono neizbježno, bi li izbornik mijenjao prvih 11 da sada opet kreće u prvenstvo.

– Uvijek ima grešaka kad se ne dobije. Mi smo napravili onako kako smo mogli i trebali. Cijeli tijek nam je davao s promjenama i načinom izmjene. O zamjeni Perišića smo pričali, o Rebiću, Oršiću, Brekalu. Očekivao sam eksploziju Rebića jer mu je to prirodna pozicija, da će donijeti prevagu. Na desnom beku ostao je Juranović koji je odigrao dobro protiv Škotske. S te strane je sve dobro. Kad čovjek izgubi, uvijek se pita je li moglo ovako ili onako – zaključuje izbornik.

Dalić je naglasio kako je cilj bio proći skupinu, te kako je on i ostvaren. Nisu se naši Vatreni provukli, bili su drugi u skupini. Ipak, izbornik je rekao kako reprezentacija vrijedi i može više, ali i kako su do sada ispale i Francuska i Nizozemska, a danas će se popisu pridružiti i Engleska ili Njemačka. Sve u svemu čini nam se da je izbornik zadovoljan.

Dva najveća tragičara jučerašnje utakmice također su se pojavila među postavljenim pitanjima. – To su bizarnosti, ne događaju se baš često i ne svakome. Protiv Mlate i Cipra to možeš napraviti, ali protiv Španjolske ne možeš. To mijenjanje kopački sedam minuta do kraja poluvremena, Španjolci kazne sve. A za vodu uopće ne znam kako je došla do Gvardiola na tom dijelu terena, ali to je odrastanje, zato smo ispali s Eura. Primili smo golove iz tih situacija koje su se pokazale kao ogromne greške – govori izbornik.

Dalić je naglasio kako je on svoj cilj ostvario, te kako će napraviti analizu i porazgovarati sa starijim igračima i s ljudima iz Saveza vezano za svoju budućnost.

– Preda mnom je cilj, a to je plasman u Katar – rekao je.

Za kraj konferencije izbornik se zahvalio medijima.

– Hvala svima na podršci i suradnji, nekad se ljutim ja, nekad se ljutite vi. To je normalno. Hvala i bok do sljedeće prigode – pozdravio je Zlatko Dalić.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!