Pridružite se jubilarnoj 20. biciklijadi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PAKRAC/LIPIK – Biciklisti s područja gradova Pakraca i Lipika, ali i oni iz šire okolice, 18. srpnja moći će sudjelovati na tradicionalnoj i jubilarnoj 20. biciklijadi. Cijeli program zamišljen je u sklopu “Pakračkog ljeta” koje se odvija pod pokroviteljstvom Grada Pakraca te turističkih zajednica Pakraca i Lipika. Prijave sudionika zaprimat će se od 16 sati na pakračkoj Gradskoj tržnici, a biciklijada će započeti u 17 sati. Zahvaljujući Sportskoj zajednici Grada Pakraca zainteresirani će moći iznajmiti električne bicikle.

Biciklijada će se kretati prema Lipiku, nasipom uz rijeku Pakru. Kod “Paviljona izvor” u lipičkom parku sudionici će se kratko osvježiti, a potom će im se priključiti biciklisti s područja Grada Lipika s kojima će oko 17.40 sati krenuti prema Prekopakri, preko Raminca i Klise do izletišta Pakurnovac na Matkovcu koje je tradicionalni cilj biciklijade. Tamo će ih, ističe voditeljica Turističkog ureda TZ Pakrac Gabriela Sabo-Seleši dočekati piknik s vodom i sendvičima te bogata tombola.

Težina ovog puta dugog 12 kilometara je umjerena, a očekuje se da će biti sudionika svih uzrasta kao i prethodnih godina. Organizator će pripremiti posebne nagrade za najmlađeg i najstarijeg sudionika. U tomboli će najsretniji sudionik osvojiti bicikl iz trgovine “Bicikli Tessari”, čiji je vlasnik Vladimir Tessari idejni začetnik biciklijade. Jedna od nagrada je i poklon bon u vrijednosti od tisuću kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!