Gustafsson zaželio da Poljud zagrmi, Torcida mu odgovorila najvećim okupljanjem od početka korone

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hajduk danas na Poljudu igra protiv kazahstanskog Tobola u 2. kvalifikacijskom kolu Konferencijske lige, a kako stvari stoje ta bi utakmica trebala biti najveće okupljanje u Hrvatskoj još od početka pandemije.

Torcida je najavila dolazak, a na Poljudu se očekuje između 10 i 15 tisuća ljudi. Do srijede u podne prodano je 7 tisuća ulaznica, a uz utakmicu koja je logično glavni događaj večeri, danas se u 19 sati otvara i navijački tematski park na Poljudu.

Klub je za svoje navijače organizirao i testiranje po cijeni od 80 kuna kako bi što većem broju ljudi omogućili sigurno navijanje. Odaziv navijača za jeftinija testiranja je velik tako da su se gužve počele stvarati i na punktovima za testove.

Trener Hajduka izjavio je kako oni na terenu žele čuti glasno navijanje s tribina – Za nas je ključno da Poljud „ključa“ u svakoj utakmici – pa evo treneru, kako sada stvari stoje, izgleda da su vas navijači čuli i odlučili poslušati.

Nikada Torcidi nije bilo teško navijati za Bile, za Hajduk se ipak ne navija, za Hajduk se živi, ali hoće li Gustafsson zadovoljiti kriterije navijača kao što su oni zadovoljili njegovu želju za podrškom ostaje za vidjeti. U slučaju da Hajduk danas izgubi od Tobola to bi vjeruju mnogi značilo automatski otkaz za novog trenera.

Ipak uz sve dužno poštovanje prema Khazastancima, Hajduk je favorit u ovom ogledu i poraz bi stvarno bio nešto neočekivano i poražavajuće. Pod menadžerskom palicom Jakobušića i uz pomoć sportskog menadžera Nikoličiusa, Hajduk je složio iznimno kvalitetnu momčad s kojom planiraju zaprijetiti i vrhu HNL-a, tako da se danas ne prihvaća ništa osim pobijede.

Tobol bi prema očekivanjima stručnjaka mogao igrati taktikom koju u narodu nazivamo bunker. Bunkeraška formacija 5-4-1 je najizglednija opcija taktike koju bi kazahstanci mogli odabrati. Bili s druge strane ne misle čekati mirno na svojoj polovici, tako da ćemo njih vjerojatno gledati u formaciji

4-2-3-1.

Činjenice su jasne, Hajduk ima odličnu momčad, ali sada je na treneru da posloži igru i pronađe ravnotežu na terenu, a Tobol je svojom kvalitetom i više nego dobar ispit za navedeno.

Očekivana postava Hajduka:

Kalinić – Čolina, Elez, Vušković, Lovrencsics – Krovinović, Vuković – Biuk, Livaja, Sahiti – Mlakar


PODIJELI S PRIJATELJIMA!