Osijek slavio na Poljudu, bili požutili u odličnom okršaju ova dva kluba

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predivan su nogomet jučer na Poljudu igrali domaći i gostujući nogometaši. Svih 90 minuta zajedno s nadoknadama bio je apsolutni gušt gledati, možemo se samo nadati da će cijela sezona domaćeg nogometa izgledati baš kao jučerašnji okršaj Bilih i Bijelo-plavih.

Osijek je slavio rezultatom 2:0, ali utakmicu su realno mogli dobiti i domaći nogometaši s obzirom na kvalitetu igre. Hajduk je držao cijelo prvo poluvrijeme, bio je čvršći, jači i sigurniji. To koliko su bili čvrsti dokazuje i statistika s kraja utakmice vezana za žute kartone, čak pet njih za hajduk i jedan za gostujuće Osječane.

U 63. minuti Marko Livaja zabio je prvi gol. Taj je gol bilo sve što je nedostajalo u prvom poluvremenu odlične igre. Nakon tog pogotka i velikog slavlja na Poljudu igra se otvorila, a tu je Osijek od domaćina preuzeo dominaciju. Samo dvije minute nakon Livajinog pogotka, Jurčević je zatresao mrežu Bilih za izjednačenje. Marin Pilj je u 87. minuti dokazao da Osječani nisu došli u Split namakati noge u plićak, već igrati ozbiljan nogomet. Pilj je zabio za 2:1, što je na kraju bio i konačan rezultat utakmice.

Trener Hajduka Jens Gustafsson rekao je kako se gol godine već sada može pripisati Marku Livaji koji je loptu pospremio u mrežu Osijeka iz mrtvog kuta, ali naglasio je i kako je žalostan i razočaran zbog konačnog rezultata.

– Gol godine može se odmah sada dodijeliti Livaji. Fantastičan gol! Mi nismo završili dvoboj kako smo zamislili. Previše smo se oslanjali na duge lopte u nastavku susreta, izgubili smo i na agresiji. Odnosno, izgubili smo sredinu terena i tu su nastali osnovni problemi za nas u finipu utakmice. Zaslužili smo mnogo više od poraza, žalostan sam i razočaran. – iskreno je priznao Gustafsson.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!