Hrvatska atletičarka Sandra Perković 99 % u finalu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatska atletičarka Sandra Perković je s hicem od 63.75 metara bila ukupno treća u kvalifikacijama diska na Olimpijskim igrama u Tokiju. Time se gotovo sigurno plasirala u finale koje je na rasporedu u ponedjeljak.

Da je Hrvatska prvakinja bila iznimno dobro raspoložena na Olimpijskom stadionu, pokazala je i plesnim koracima nakon uspješnog hica. U drugoj seriji i trećoj je imala neispravne hice.

– Sretna sam što sam već u prvom hicu bacila skoro do norme. Pomislila sam da je to sigurno 64 metra i zato sam zaplesala, ali i ovako je dovoljno. Krug je klizav i nije baš od onih koji mi odgovara, takve najviše mrzim jer ja nisam divljakm nego tehničar. Ma, toliko sam spremna da bih mogla bacati i po ledu. Ostala dva hica su bila pod ručnom – rekla je Perković.

Ipak, organizacijom nije zadovoljna. – Užasno je, postoje samo atletska stadiona, pa 130 ljudi trenira na samo jednom krugu u samo sat i pol. Ja sam tako bacila samo sedam hitaca na treningu, a u normalnim uvjetima oko sto hitaca. A mene prvih nekoliko dana zbog karantene nisu ni pustili na stadion. Žalili smo se, naravno da nam nisu udovoljili. A Amerikanci svaki dan idu na trening, njih četiri idu na poseban krug i imaju svo vrijeme svijeta. No, nema veze čekam ponedjeljak navečer – poručila je Sandra koju u ponedjeljak čeka treće olimpijsko finale finale.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!