La Liga odbila dati zeleno svjetlo za novi ugovor

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Leo Messi napustio je Barcelonu iako je pristao potpisati čak 50 posto manji ugovor.

La Liga nije blagoslovila ugovor između Messija i Barcelone bez obzira što je isti bio 50 posto manji u odnosu na prethodni ugovor. Nakon što ugovor nije odobren, Juan Laporta je od Argentinca zatražio novo smanjenje ugovora. Messiju je tad pao mrak na oči i odlučio je napustiti klub.

Prije samo par dana najavljeno je kako će Messi ostati u Kataloniji. Ipak, igrač ne može igrati za klub, ako se ne može registrirati u ligu, što je ovdje slučaj.

E sada, zašto La Liga nije odobrila ovaj ugovor? U Španjolskoj postoji ograničenje koje se postavlja klubovima vezano za novac koji izdvajaju za plaće igračima. Messi je pristao na 35 milijuna eura, što je duplo manje od 70 koje je primao do sada, ali to nije bilo dovoljno.

Barcelona je izdatke za plaće morala smanjiti za 200 milijuna eura kako bi bili u skladu s pravilima, a budući da se nisu uspjeli riješiti Griezmanna i Couthina, Messi ne može igrati ni za 35 milijuna eura, jer bi tako klub prešao dozvoljeni iznos predodređen za plaće igrača.

Predsjednik Barcelone, Juan Laporta pokušao je, kako smo već rekli, dodatno smanjiti plaću svom najpoznatijem igraču, ali Messi za to nije htio ni čuti i odmah je napustio klub.

Barcelona je u dugovima od preko milijardu eura, a predsjednik La Lige Javier Tebas izjavio je kako je klub prešao gornju granicu plaća.

– Imamo posebnu proceduru za klubove koji su premašili tu svotu. Oni mogu dovoditi igrače samo u iznosu od 25 posto onoga što zarade. Na primjer, ako Barcelona proda igrača za 100 milijuna eura, može potrošiti 25 milijuna eura. Ako želi dovesti igrača i dati mu plaću od 25 milijuna, onda moraju transferom ili na drugi način zaraditi 100 milijuna. – pojasnio je Tebas.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!