22 godine i ugovor vrijedan 207 milijuna dolara

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Luka Dončić ima samo 22 godine, ali to ne umanjuje činjenicu da je jedan od najboljih košarkaša i najpopularnijih ljudi na svijetu. Slovenac je s Dallasom potpisao novi ugovor težak 207 milijuna dolara.

Ugovor se temelji na 4+1 potpisu. To znači da Dončić naredne četiri godine nastavlja igrati za svoj klub, a petu godinu može birati želi li odigrati za njih ili promijeniti sredinu. U Dallasu toliko vole ovog mladog virtuoza da su mu posvetili i praznik. 6. srpnja ubuduće će se u Dallasu obilježavati kao Dan Luke Dončića, toliko ga vole i toliko im znači.

Luka je s 18 godina osvojio Euroligu i Europsko prvenstvo, a s 19 godina stigao je u NBA. Mnogi su mu tad zamjerali težinu i tromost i govorili su kako je precijenjen igrač, ali Luka je svima dokazao kako su bili u krivu. S 22 godine je ponajbolji košarkaš u svijetu, a ovakav ugovor prije mladog Slovenca nije potpisao nitko u povijesti košarke.

Koliko Dončić znači Dallasu najbolje govori činjenica da je vlasnik kluba, Mark Cuban, osobno došao u Ljubljanu i donio Dončiću ugovor samo kako bi bio siguran da mu nitko neće preoteti njegovog igrača.

– Danas mi se ostvario san. Košarka mi je dala toliko puno i odvela me na mnoga sjajna mjesta. Počašćen sam i uzbuđen što ostajem u Dallasu kao dio Mavericksa. Posvećen sam Mavericksima i cijenim podršku svojih navijača. Uz moj novi ugovor, sretan sam što mogu objaviti da ću se još više zalagati i fokusirati na proširenje svoje fondacije. Ulagat ću u mjesta koja mi mnogo znače, mjesta poput moje domovine Slovenije i zajednice u sjevernom Texasu – rekao je skromni Dončić za ESPN.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!