Može li itko parirati ovakvoj momčadi?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Leo Messi danas je predstavljen u Parizu. On dakako jest najjače i najzvučnije pojačanje momčadi s Parka prinčeva, ali mi ćemo se malo posvetiti svim pojačanjima koja je francuski klub ove godine osigurao. Ima tu i zvučnih imena o kojima se svojevremeno pisalo kao sada o Lionelu, među kojima je i Sergio Ramos, nekad zagriženi Messijev suparnik, ali ima i vrhunskih igrača koji su se provukli „ispod radara“.

PSG je već duže vrijeme na glasu kao „klub plaćenika“, ali realno oni nisu jedini klub kojem novac nije problem. Kakav god ih glas pratio, dovesti igrače vrijedne preko 200 milijuna eura bez jednog centa odštete je svakako velik uspjeh čelnika kluba.

Pa koja su to imena stigla na Park prinčeva uz Lea Messija i Sergia Ramosa? Ma nitko strašan (čitaj ironično), samo Gianluigi Donnarumma, Georginij Wijnaldum, Achraf Hakimi i Danilo Pereira.

Kad bi se za učinak na prijelaznim rokovima dijelile nagrade, PSG bi bio apsolutni MVP ovog ljetnog roka. Juventus recimo već nekih desetak godina u prijelaznim rokovima obavlja odlične poslove, ali čak ni njima nikad nije pošlo za rukom nanizati ovakva imena u samo jednom roku.

Po mnogima najbolji igrač svih vremena (Leo Messi), jedan od najboljih stopera u povijesti nogometa (Sergio Ramos), trenutno jedan od ponajboljih svjetskih vratara (Gianluigi Donnarumma) i kvalitetan vezni igrač koji je osvojio Ligu prvaka i Premiership (Georginij Wijnaldum). Impresivna su to imena, impresivna postignuća i titule, a ponavljamo, svi bez odštete i još Hakimi i Pereira, jer eto, da se nađe za svaki slučaj.

Messi ima 34 godine i on je najjače pojačanje Parižana. Transfer koji je bio očekivan, pa nije, pa je, na kraju je realiziran i Messi je stigao na Park prinčeva, povijest je ispisana bez da je Argentinac i zakoračio na travnjak. Messi ne samo da je „igračina“, on je marketinška muza koju će Parižani zasigurno znati iskoristiti. Bez obzira na sve, svi znaju da će maestro nogometa zasjati već pri prvom dodiru lopte. I dalje je fizički dobar, gladan uspjeha i definitivno ima još par godina za odigrati na najvišem svjetskom nivou.

Donnarumma ima 22 godine, ali i preko 250 utakmica odigranih za Milan. S Italijom je osvojio Europsko prvenstvo na kojemu je bio proglašen igračem turnira. Ipak s Milanom se nije dogovorio oko produljenja ugovora i eto i njega na Parku prinčeva.

Sergio Ramos ima 35 godina. Na njega možemo gledati kao na kratkoročnu investiciju PSG-a, ali svakako ne i promašenu. Ramos je stoper najviše razine, ali i najubojitiji strijelac među braničima. U karijeri je zabio više od 100 golova. Njegova je priča o dolasku u Pariz jako slična Donnarumminoj, htio je ostati u Realu, nije se dogovorio s čelnicima kluba i eto i njega u Parizu.

Wijnaldum ima 30 godina, mnogi će reći – najbolje godine za nogometaša, mi ćemo se složiti. On je na vrhuncu zrelosti i iskustva, a opet nije toliko star da su godine počele uzimati danak u snazi i eksplozivnosti. On se nije uspio dogovoriti s Liverpoolom, a doživio je i verbalno zlostavljanje od strane navijača tog kluba što je pridonijelo odluci da napusti Anfield.

Achrafa Hakimija Parižani su od Intera ugrabili za 60 milijuna eura, a Danila Pereiru od Porta za samo 16 milijuna. Ovi su transferi samo šlag na tortu odličnog ljeta u Parizu.

S četiri „velika“ transfera PSG je u svakom redu svoje igre osigurao barem jednog od najboljih u svijetu, ali to dakako ne znači da su ostali igrači u klubu loši. Navijači PSG-a uzbuđeni su oko ove sezone, a to je i opravdano s obzirom da će njihovih prvih 11 ubuduće izgledati ovako:

Donnarumma, Hakimi, Marquinhos, Ramos, Bernat, Paredes, Wijnaldum, Verratti, Messi, Mbappe, Neymar.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!