Moldavci Dinamovoj zvijezdi ne žele izdati vizu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dinamo u utorak igra prvu utakmicu Play-offa za Ligu prvaka protiv Šerifa. Utakmica se treba igrati u Moldaviji u Tiraspolu, a Modrima se na putu prepriječio neočekivani problem.

Moldavske vlasti Lirimu Kastratiju ne žele izdati vizu. Naime, Moldavija ne priznaje Kosovo, a s obzirom da Kastrati ima kosovsku putovnicu, on ne može ući u tu državu.

S Maksimira su pomoć potražili od UEFA-e, žele da arbitrira i pokuša uvjeriti Moldavce da u nogometu nema mjesta političkim preprekama i zahtijevaju da se njihovom igraču izda viza.

Ono što Dinamu trenutno ide na ruku je činjenica da je Kastrati prošle godine bez problema dobio vizu za Rusiju, koja također ne priznaje Kosovo, a svi znaju koliko Rusi mogu biti teški s takvim stvarima.

I prije je bilo situacija da državne vlasti ne žele izdati vize sportašima koji dolaze iz zemalja s kojima si nisu u dobrim odnosima. U nekim su situacijama vize na kraju izdane, u nekima nisu, na kraju sve to ovisi o volji i profesionalnosti lokalnih diplomata.

Pomalo je ironično da se u natjecanju pod ingerencijom UEFA-e koja se uvijek zalaže za ravnopravnost događaju ovakve stvari, a oni ne mogu napraviti ništa. Situacija bi bila drugačija da se radi o većem broju igrača, u tom bi se slučaju razmatralo igranje na neutralnom terenu, ali budući da se radi o jednoj osobi to nije opcija.

Ostaje za vidjeti hoće li UEFA uspjeti uvjeriti lokalne vlasti da Kastratiju izdaju vizu ili ne. Mi se svakako nadamo da ćemo Dinamo gledati s njim na terenu u udarnih prvih 11.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!