Na Maratonu lađarica Bjelovarčanke pete, a Čazmanke šeste!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na ovogodišnjem Maratonu lađarica u konkurenciji od zasad rekordnih 18 ekipa, natjecale su se i dvije ekipe iz Bjelovarsko-bilogorske županije – bjelovarske Sparte i čazmanske Amazonke. Sparte su utrku završile na petom, a Amazonke na šestom mjestu. Tijek utrke ispričala nam je kapetanica Sparti, Ana Futać.

– Na početku trke odlično smo startale u top dva, držale smo dobro i parić. Na kraju smo malo izgorile, vozile smo same svoju trku oko osam kilometara. Bilo je odlično i dale smo sve od sebe – istaknula je. Veoma su zadovoljne postignutim rezultatom, osobito ako se uzme u obzir u kakvim uvjetima treniraju.

– S obzirom na uvjete u kojima mi treniramo za razliku od svih ostalih ekipa, ovo je nemjerljivo. Ovo je stvarno jako, jako dobar rezultat s time da je bilo najviše ekipa dosad, čak 18 ženskih posada. Izgorile smo i dale smo srce za Bjelovar. Sad se spremamo za mušku utrku gdje ćemo sto posto biti najglasniji navijači – poručila je. Iduće godine planiraju ostvariti još bolji rezultat, a nadaju se i da će se dogodine pokrenuti više natjecanja ženskih ekipa. Sparte su se na Maratonu natjecale po treći put, dok su Amazonke ove godine debitirale. Kako su Amazonke zadovoljne ostvarenim rezultatom, rekla nam je kapetanica ekipe, Ornela Cindori.

– Amazonke su zadovoljne i prezadovoljne, emocije još uvijek rade. Ovo je vrhunski rezultat s obzirom da smo debitantice i s obzirom na to da je 90,9 posto cura veslo prvi put primilo u ruku u travnju ove godine – navela je. Iduća godina, kaže, još im je daleko, ali vjeruju kako će se ponovno natjecati na Maratonu lađarica. Sutra će navijati za muške ekipe iz županije.

– U subotu mi sve navijamo za naše dečke, i za Argo, i za Argo 2, i za Šumare i za Šumske. Ipak smo mi jedna kontinentalna obitelj, treniramo i družimo se svi skupa tako da i navijamo svi za sve, mi smo si svi naši – naglasila je. Podsjetimo, Maraton lađa održat će se sutra u 17 sati.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!