Petković i Rebić ispali, evo tko ih mijenja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije objavio je popis od 25 igrača koje će voditi na kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo u rujnu.

Najviše se izmjena dogodilo u napadačkoj strukturi Vatrenih. Bruno Petković i Ante Rebić izgubili su povjerenje izbornika Zlatka Dalića, a umjesto njih u reprezentaciju dolaze Marko Livaja i Antonio Mirko Čolak.

Igrači bi se po prvi put trebali sastati 30. kolovoza, a u rujnu ih čekaju 3 utakmice u samo tjedan dana. Odmah 1. rujna Vatreni gostuju u Moskvi kod Rusije, samo tri dana kasnije izići će na travnjak u Bratislavi, a završiti će 7. rujna u Splitu protiv Slovenije.

– Vjerujem da smo svi dobro napunili baterije nakon Eura te nam je želja da s jednom novom energijom i snažnom ambicijom kvalitetno odradimo jesenski dio kvalifikacija. Ispred nas je sedam utakmica, na stolu je 21 bod, a nama će trebati još 14-15 bodova da bismo osvojili prvo mjesto. Naravno, želja nam je u rujnu primaknuti se tom cilju i uzeti što više bodova – rekao je Zlatko Dalić.

Dalić je rekao kako je sa svojim stožerom procijenio kako je u ovom trenutku ovo popis igrača koji najbolje mogu odgovoriti zahtjevima koji su pred njima. Bez obzira na sve, izbornik je naglasio kako su vrata reprezentacije, kao i uvijek do sada, otvorena svima koji to zasluže.

Popis igrača za kvalifikacije:

Vratari: Dominik Livaković, Simon Sluga, Ivica Ivušić

Obrambeni: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Josip Juranović, Filip Uremović, Joško Gvardiol, Mile Škorić, Borna Sosa

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Luka Ivanušec, Nikola Moro

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Mislav Oršić, Ante Budimir, Marko Livaja, Antonio Mirko Čolak

Pretpozivi: Toma Bašić, Kristijan Lovrić, Lovro Majer, Luka Sučić


PODIJELI S PRIJATELJIMA!