Puno je toga pod upitnikom, ali jedno je sigurno, atmosfera na Poljudu neće razočarati

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatska večeras u 20:45 na Poljudu dočekuje Sloveniju u šestom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022.

Prije je bilo sasvim normalno i logično da se udarnih 11 igrača unaprijed dobro zna, no još od prve utakmice na Euru, izbornik Vatrenih promijenio je filozofiju i svoje odabranike krije od javnosti. Sam tempo kvalifikacijskih utakmica je takav da je Zlatko Dalić primoran raditi izmjene u momčadi, pa tako možemo očekivati vidjeti izmiješanu momčad na travnjaku.

Na vratima će biti Ivica Ivušić, a Marko Livaja predvoditi će napad. Toliko znamo, ostalih devet igrača koji će stajati između spomenutog dvojca su pod upitnikom.

Opcija u napadu na koju bi se Dalić mogao odlučiti je kombinacija Livaja – Kramarić. Niti jedan od dvojice napadača nije klasični centarfor i više vole biti povučeni, prilično su sličnih karaktera, a opet s bitnim razlikama. Livaja je hitriji, robusniji, fizički je jači, uspješnije se hrva sa stoperima, pa je tako ipak možda za očekivati kako će više vremena provesti u špici. Lako se može dogoditi da se dvojac međusobno izmjenjuje i nadopunjava. Još jedna potencijalna opcija je i da Krama ne uzme središnju poziciju, već da se povuče desno, a da u centar „uleti“ Mario Pašalić.

Kao što i sami primjećujete, sve su te opcije upravo to – opcije. Ono što znamo iz igre Vatrenih je da oni nisu spremni igrati na silu, to nam nikada nije išlo. Najjači smo kad igramo taktički, kratki pasevi, s noge na nogu uz brzu izmjenu pozicija. Takva igra uvijek je lomila i puno veće protivnike od Slovenaca i upravo takvu igru se nadamo gledati danas na Poljudu. Izbornik možda proba uvesti neke promjene, ali osobno smo stava kako bi pametnije bilo igrati na sigurno, s poznatom nam taktikom i držati se onoga u čemu smo najjači.

Slovenci će vjerojatno igrati na blok, na Daliću i Vatrenima je da pronađu način kako probiti naj blok. Mi vjerujemo kako će uspjeti, a zasigurno u to vjeruju i svi navijači koji će podržati momke s tribina, jer ako u nešto i sumnjamo, onda to sigurno nije gromoglasna podrška s tribina.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!