Dalić: “Nema kombinacija, stavit ćemo najbolje i najspremnije”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Uoči pretposljednje utakmice u kvalifikacijama za SP igrači su svjesni da nemaju izbora, moraju ići po pobjedu. Zlatko Dalić svjestan je svoje situacije i u izjavama ne komplicira, priznaje kako su nam potrebne dvije pobjede te kako će igrati ofenzivno jer drugog izbora nemaju.

– Nećemo ići s velikim kombinacijama, stavit ćemo najbolje i najspremnije. Nama je najvažnija utakmica protiv Malte, da tu uzmemo sva tri boda, a onda ćemo razmišljati o nedjelji i Rusiji. – rekao je izbornik Vatrenih, očekivano stavljajući naglasak na današnju utakmicu.

Da misli ozbiljno dokazao je i aktiviranjem pretpoziva Luki Sučiću i Antoniju Mirku Čolaku, koji u Malmou igra u vrlo dobroj formi. Dalić kaže kako nema što kalkulirati, iduće dvije utakmice su sve ili ništa i on je toga jako dobro svjestan, pa su tako pozive dobili i Bruno Petković i Lovro Majer.

– Igramo dvije utakmice u kojima trebamo pobjede. Nemamo što kalkulirati, moramo igrati ofenzivno. Majer nam donosi kvalitetu više, a vidjet ćemo što će biti s Modrićem, koji je imao problema s virozom. Petković nikada nije bio upitan kad je u formi. Kako sada igra, mislim da nam može pomoći. Imamo 25 igrača u kadru, moramo paziti na sve. Petković i Majer su u jako dobroj formi u zadnje vrijeme i tu nije bilo dileme – obrazložio je svoje pozive.

Sve osim pobjede nad Maltom bilo bi neočekivano i šokantno. Čisto za usporedbu, Marcelo Brozović je sam čak osam puta skuplji od cijele reprezentacije Malte, no ipak ne treba podcijeniti momčad koja je i prije znala iznenaditi svojom igrom. Nogomet se, na kraju dana, ne igra novcem već loptom.

Mi ćemo svakako navijati za naše momke, idemo po te dvije pobjede pa se lagano pripremamo za SP, naprijed Vatreni!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!