Dinamo na krilima sjajnog Oršića nadjačao West Ham. Je li dobra igra bez Petkovića slučajna?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dinamo je sinoć u Londonu pobijedio West Ham rezultatom 1:0 i osigurao si nastavak natjecanja u Europskoj ligi. Modri su odlično otvorili utakmicu. Mislav Oršić poslao je već u trećoj minuti neobranjivu loptu u mrežu domaćina.

Igra Dinama bila je jednostavna i brza, izgledali su moćno i bio ih je gušt gledati. Budući da Petković jučer nije igrao, mnogi vide razlog dobre igre upravo u toj činjenici. Pobornici te teze ističu kako je Petković često sebičan i izgori u želji da napravi spektakl, dok bez njega Oršić i pogotovo Ivanušec imaju više manevarskog prostora te igra odmah izgleda bolje.

Ovaj put moramo pohvaliti i izuzetno kvalitetnog protivnika. West Ham je igrao sa sedam mladih igrača iz svoje škole, od čega je njih pet startalo u prvoj postavi. Od te petorice samo je jedan do sad igrao sa seniorima i to nekih zadnjih 20-ak minuta protiv Rapida. Ova činjenica ne umanjuje pobjedu Modrih jer na terenu je i dalje bilo starih iskusnih vukova, ali svakako valja pohvaliti nogometnu školu West Hama koja mlade igrače priprema izrazito kvalitetno.

Za kraj samo jedna zanimljiva statistika vezana za Mislava Oršića i zabijanje londonskim klubovima. Naime, Oršić je u 2021. londonskim klubovima zabio 4 gola, dok je Harry Kane u istoj godini zabio 3 gola gradskim rivalima. Mladi Oršić po toj je statistici veći krvnik momčadi iz engleske prijestolnice od legendarnog napadača Tottenhama i engleske reprezentacije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!