Josip Zima: Glava gore i sada se okrećem sprintu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarski paranordijac Josip Zima u svom prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu u norveškom Lillehammeru nije briljirao. Na utrci na 12 i pol kilometara je u cilj ušao posljednji 27.

-Puno sam se potrošio i iscrpio, a nisam ništa napravio – kaže Zima koji priznaje da rezultatom nikako ne može biti zadovoljan.

Uvjeti su, priča, bili jako teški. Cijelo vrijeme su temperature bile od minus pet do minus deset, da bi jučer na dan utrke bile plus deset.

-Na nekim dijelovima mi je skija išla jako dobro, a na nekima sam se strašno mučio i na kraju je ispalo da sam se baš jako mučio da uopće završim utrku i na kraju je bio i takav rezultat – kaže bjelovarski sportaš.

Zima tako nije uspio izboriti normu za Paraolimpijske igre, ali ima sigurno još jednu šansu – onu u sprintu. Na 12,5 kilometara, dakle disciplini Middle s kojom je otvorio prvenstvo je puno toga pošlo krivo.

-Malo skije, malo ja, malo trener, malo svi i na kraju nije dobro. Nažalost desilo se baš na utrci na kojoj se nije trebalo desiti, ali ništa, glava gore i sada ćemo sve što možemo i što imamo usmjeriti na sprint – ne predaje se Zima.

O tome hoće li nastupiti i na 18 kilometara Zima još razmišlja jer se, kaže, ne želi potrošiti prije sprinta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!