Lađarice traže pojačanja, a žele pod veslima osjetiti i više utrka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ako sanjarite o tome da postanete dio bjelovarske veslačke priče, eto vam prilike da želju pretvorite u stvarnost jer Sparte traže nove članice. Sparte trenutno imaju 14 članica, a želja im je imati dvije lađe što znači da im nedostaju dvije veslačice, ali privući žele što veći broj djevojaka i žena. Osim zbog proširenja ekipe, poziv za nove članice su raspisale i jer žele ženama približiti taj sport.

-Želimo im približiti činjenicu da se i žene mogu baviti veslanjem, da je to jedan izuzetno zabavan sport i da je jako lijepo biti u ekipi u kojoj smo sve jedne drugima podrška i u kojoj se družimo – kaže Marija Zlatić.

No, osim druženja, sve koje i same žele postati Spartanke očekuju i intenzivni treninzi – kako u teretani tako i na vodi, a na vodi se trenira tri puta tjedno po sat vremena. One koje to jedva čekaju se svakako trebaju javiti.

FOTO: UDRUGA SPARTE BJELOVAR

-Tko je sportski aktivan, tko je spreman odvajati vrijeme za treninge, voli provoditi vrijeme u prirodi i nisu mu strani ribnjaci, komarci i slično gdje mi treniramo se svakako treba javiti – kroz smijeh priča Zlatić, ali i napominje da postoji dobna granica od 17 do 45 godina.

Javiti se trebaju do kraja ožujka jer već početkom travnja kreću treninzi na vodi. Ove godine je cilj odraditi što više utrka, pa će Sparte pisati molbe da se žene puste i na do sada isključivo muške trke.

-Želimo da se oformi što više ženskih ekipa i da se što više žena uvrsti na te utrke kako se ne bi sve svelo na jedan maraton godišnje i da to bude to – naglašava Zlatić.

Forma se dakako tempira za neretvanski Maraton lađarica u kolovozu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!