Nogometni savez traži ispriku zbog uvrednljivog teksta o Dejanu Lovrenu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatski nogometni savez reagirao je na autorski tekst Đina Kolege objavljen u Jutarnjem listu 23. travnja 2022. godine s naslovom “U ratu s Pajom Patkom: Kako je glavna guza iz Rija postala obični šupak iz Rusije”.

“U potpunosti podržavamo novinarsku slobodu i pravo na slobodan govor svakog pojedinca. Pritom možemo razumjeti i potrebu za slikovitim izričajem kojim pojedini autor želi pokazati svoju duhovitost, kreativnost i stilsku vještinu.

Međutim, smatramo kako je apsolutno neprimjereno, neprofesionalno i neetično o bilo kojem pojedincu, pa tako i hrvatskom nogometnom reprezentativcu Dejanu Lovrenu, pisati na način kao što je to slučaj u navedenom tekstu, u kojem autor vrijeđa nedvojbeno uspješnog sportaša i dokazanog humanitarca na svakoj ljudskoj i profesionalnoj razini.

Kao organizacija smatramo se dužnima reagirati kada se na ovako zlonamjeran, neprimjeren, neprofesionalan i vulgaran način vrijeđa ugled hrvatskog reprezentativca, ali posredno i nogometaša općenito.

Vrijeđanje inteligencije nogometaša te povezivanje iste s činjenicom da se osoba bavi sportom u kojem se lopta udara glavom nije samo uvredljivo, već je i potpuno promašeno te čini nemjerljivu štetu samom sportu. Navedeno je samo jedan od primjera sadržaja spomenutog teksta kojim je učinjena šteta cjelokupnom hrvatskom nogometu i samom igraču.

HNS traži javnu ispriku Dejanu Lovrenu zbog uvredljivog teksta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!