[FOTO] Na Matkovcu održana motocross utrka „Bljesak 2022.“

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tradicionalna motocross utrka „Bljesak 2022.“ održana je 1. svibnja, a sve je započelo jutarnjim treninzima na odlično pripremljenoj stazi. Na utrci je ukupno nastupilo više od stotinu vozača u nekoliko kategorija, a uz domaće vozače natjecali su se i vozači iz susjedne Slovenije. Premda su vremenski uvjeti bili promjenljivi, Praznik rada, ali i želja ljudi za događanjima kojih je u posljednje dvije pandemijske godine poprilično manjkalo, potaknula je brojne gledatelje da uživaju u ovom uzbudljivom sportu.

Ovo su trideseta i prva utrka u dvadeset i osmoj godini postojanja Moto kluba Pakrac – Lipik, a u kratkoj ceremoniji otvorenja ovogodišnji „Bljesak 2022.“ otvorili su gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević i Stjepan Peršin, predsjednik Hrvatskog Moto saveza.

Unatoč dobroj organizaciji satnica se morala malo prilagođavati, ali sve je prošlo besprijekorno i uz dobru atmosferu koja se prenijela i na završnu dodjelu pehara i priznanja.

Od domaćih vozača sjajni su bili Stefan Lenče, Leo Dvorski i Jure Kos.

Mladi Poljančanin Jure Kos (MK MX Šipek) u klasi MX85 postigao je odlično treće mjesto, a Stefan Lenče (MK Pakrac – Lipik) u klasi MX65 izvrsno drugo mjesto, ostavivši iza sebe trenutno vodećeg Mateja Mihoveca. U klasi MX50 sjajan je bio i Leo Dvorski (MK Pakrac – Lipik) koji je osvojio treće mjesto.

Pobjednici prema kategorijama:

MX50 David Dorčić iz MK Krašić, MX65 Taj Golež iz SLO – TRK Tajfun Špor, MX85 Norick Paliaga MKK Calderva, MX žene Enola Šamu MK Požega promet, Veterani A Borut Košćak MCK Jaska, Veterani B Mario Klanjčić MK MX Šipek, B250 Antonio Štefanek MK Bedekovčina, B Open Danijel Despić MX MK Šipek, MX2 Luka Kunić MK MX Šipek, MX Open Luka Crnković MCK Zagreb. (mk)

Foto: Matija Kulhavi


PODIJELI S PRIJATELJIMA!