HNS kaznio Hajduk, ali i daruvarskog sudca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zbog neprimjerenog ponašanja svojih navijača na prvenstvenoj utakmici Slaven Belupa i Hajduka, splitski klub je kažnjen sa 100.000 kuna te zatvaranjem sjeverne tribine na prvoj sljedećoj domaćoj utakmici.

Tako je odlučio Alen Klakočer, disciplinski sudar SuperSport HNL, a nakon divljanja navijača splitskog kluba koje je kulminiralo tako što je u glavu pogođen pomoćni sudac tadašnje utakmice u Koprivnici.

To znači da će sjeverna tribina poljudskog stadiona biti zatvorena u dvoboju 18. kola kada Hajduk, 21. siječnja iduće godine, u dalmatinskom derbiju dočekuje Šibenik.

Isto tako je Disciplinska komisija HNS-a izrekla kaznu za Brunu Marića zbog komentara nakon utakmice između Slaven Belupa i Hajduka. Disciplinska komisija kaznila je predsjednika Komisije nogometnih sudaca novčanom kaznom u iznosu od 7.000 kuna temeljem članka 84. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog povrede odredbi HNS-ovog Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika.

Marić je od strane Hrvatskog nogometnog saveza prijavljen Disciplinskoj komisiji zbog javnih komentara koji krše odredbe navedenog Kodeksa te izlaze izvan djelokruga sudaca, suđenja i rada Komisije nogometnih sudaca, naveo je HNS.   (Hina)

Foto: fah


PODIJELI S PRIJATELJIMA!