[FOTO] Legendarni Dinamov Zeko obišao Gradski stadion te predstavio biografiju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Dupkom puna bila je ispunjena bjelovarska Gradska vijećnica pri predstavljanju biografije legendarnog kapetana Dinama Velimira Zajeca. Prije samog predstavljanja, Zajec je u društvu gradonačelnika Darija Hrebaka i dopredsjednika HNS-a Slavka Prišćana, obišao novi stadion u Bjelovaru. Ispunjena vijećnica Dinamovih navijača, koji se jako dobro sjećaju uspjeha koji je postizao sa svojim klubom, pozorno je slušala anegdote iz Zekinog života, a mnogi su zatražili i njegov autogram.

– Zahvaljujem se na odazivu. Sretan sam što sam u Bjelovaru gdje sam dolazio kao klinac i igrao utakmice. Moram svima prisutnima čestitati na krasnim izdanjima koje imate u gradu, od pomoćnih igrališta do novih stadiona – rekao je Zajec.

Istaknuo je Zajec povezanost s navijačima s kojima se redovito susreće.

– Odlazimo na putovanja gdje se se družimo s navijačima, a vidimo i kako oni znatiželjno prate sve što se događa u klubu – dodaje.

Sanjin Španović, autor knjige ispričao je Zajecovu karijeru ne samo kao kapetana Dinama, već i onu kao igrača Panathinaikosa, te trenera i direktora ova dva kluba i otkrio brojne nepoznate detalje povezane i s brojnim hrvatskim i grčkim nogometnim legendama.

– Bilo je zahtjevno, ali i veliki gušt, kao neko ostvarenje snova jer od 97 sugovonika u knjizi, brojni su moji dječački idoli – braća Šimić, Marić, Šokota, Bišćan, to su sve igrači koji su su meni kao malom bili prvi idoli. Tu je Zeko nezaobilazna karika i teško je nabrojati sve njegove vrline. Među zadnjim sugovornicima bio mi je i Ademi kojega je Zeko kao trener 2010. stavio u prvu momčad. Svi sugovornici dali su mi poseban „touch“ kroz priče i anegdote koje prepričavam i nadam se da sam napravio dobar posao – rekao je Španović.

Osvrnuo se Zajec i na poznanstvo s nedavno preminulim Miroslavom Ćirom Blaževićem kojega se, između ostalog, pamti po tome što je s Dinamom osvojio Prvenstvo Jugoslavije.

– Nismo Ćiru znali puno kada je tek došao iz NK Rijeke. On je bio jedna preteča modernog trenera, došao je s novim idejama i s treningom kraćim nego što smo imali prije njegova dolaska. Primjerice, kod Vlatka Markovića smo imali treninge dva puta po tri sata dok je sa Ćirom sve išlo kraće, brže, lopta je bila u igri – kaže Zajec.

Govorio je i o odnosu s nogometašem i trenerom Mirkom Bazićem, inače rođenim u Malom Trojstvu kraj Bjelovara.

– Puno je za nas napravio jer nas je kao klince uveo u prvu ekipu. Svi smo kraj njega proigrali, a želio je da se ekipa pomladi – navodi Zajec.

Na 480 stranica, nalazi se i više od sto arhivskih članaka i preko 150 fotografija od kojih brojne nisu nikad dosad viđene u javnosti. Knjiga je naišla i na brojne komplimente i pohvale ne samo brojnih čitatelja, već i Dinamovih igrača i trenera, novinara i književnih kritičara.

Zajec je karijeru u Dinamu započeo s 18 godina, a njegova priča će kroz Španovićevu biografiju ostati vječna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!