[FOTO] Županijska završnica u graničaru na stadionu okupila 16 ekipa iz 12 škola

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Gradski stadion danas je domaćin velike županijske završnice u graničaru za učenike 3. i 4. razreda osnovnih škola. U popularnoj igri sudjelovalo je 300-tinjak djece čime se ujedno obilježio prvi dan Univerzalne sportske škole u kojem sudjeluje velik broj učenika razredne nastave iz svih osnovnih škola u županiji.

Organizator događaja je Savez školsko sportskih društava Bjelovarsko-bilogorske županije na čelu s predsjednikom Draženom Milakovićem, profesorom tjelesne i zdravstvene kulture. Sudjelovalo je 16 ekipa iz 12 škola u županiji. Uz predstavnike Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije, na događaju je bio i Ivan Dujić, glavni tajnik Hrvatskog školsko sportskog saveza.

– Nikada nije bilo vrednije nego danas baviti se sportom, ali i osvijestiti se koliko je bavljenje sportom važno. Navike se usađuju u djecu od malih nogu. Često i mi roditelji zaboravljamo što smo radili kada smo bili djeca pa se naša djeca ne bave sportom i ne kreću dovoljno. Nije važno hoće li neko dijete danas ili sutra postati vrhunski sportaš već da djeca postanu svjesna koliko je važno boraviti vani na otvorenom te provoditi vrijeme sa svojim prijateljima u sportsko rekreacijskim aktivnostima – kaže Dujić.

Ne bavljenje sportom i ne usađivanje zdravih navika djeci je strašno pogubno za budućnost, dodaje.

– Te činjenice svjestan je cijeli svijet. Mobiteli, video igrice, igrališta i parkovi su prazni. Nogomet se ne uči s pet godina igrati u klubu već ispred zgrade, na livadama. Zaraženi smo “virusom” nekretanja i sjedilačkim načinom života – navodi Dujić.

Da je ulaganje u sport i djecu od velike važnosti Gradu Bjelovaru, potvrdio je dogradonačelnik Igor Brajdić.

– U sportski teren kojim se koriste igrači NK Bjelovara uloženo je pet milijuna kuna. O stadionu se pričalo sigurno 20 godina, ali mi nismo samo pričali već ulažemo u sportsku infrastrukturu. Napravili smo sve preduvjete da se naša djeca u Bjelovaru, ali i iz Bjelovarsko-bilogorske županije, mogu normalno razvijati. Ulažemo i u druge sportove, kuglaštvo, streljaštvo te sve druge sportove jer cijenimo našu djecu i sportove kojima se bave – rekao je Brajdić.

Završnicu u graničaru otvorila je zamjenica župana BBŽ Marija Jungić.

– Sport je važan jer u svojim školskim ekipama stječete prijateljstva, stvarate zdrave navike za budući život. Voljela bih da to nastavite i dalje, da se družite, budete prava djeca i da ta vaša radost bude prisutna kroz cijelo školovanje i život – zaključila je Jungić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!