Maturantski sportski dan okupio 123 maturanta iz svih bjelovarskih škola!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Po četvrti puta u organizaciji Školskog sportskog saveza Bjelovara, danas je organiziran Maturantski sportski dan održan u dvorani srednjoškolskog centra. Cilj ove manifestacije je druženje maturanata grada Bjelovara kroz sport te maturante koji se nikada nisu bavili sportom motivirati za moguće buduće bavljenje sportom. Ponajviše, cilj je dati im priliku da osjete sve pozitivnosti sportskog natjecanja.

– Odlučili smo Maturantski sportski dan organizirati prije Norijade, koja će biti još opuštenija nego ovaj dan, kako bi maturantima pokazali svu važnost sportskih aktivnosti te ih motivirali na bavljenje sportom. Znamo da učenici, nakon što se prestanu baviti sportskim aktivnostima u školi, prestanu biti aktivni općenito. Nema se vremena zbog faksa, kasnije posla i onda se metabolizam uspori pa umjesto u visinu kreću ići u širinu – rekao je Matija Jasenko, predsjednik školskog sportskog saveza Bjelovara.

Za maturante su organizirane jednostavne i poznate igre – graničar, štafeta, potezanje užeta, limbo, bacanje potkove, bacanje trica, hula hoop, gumi gumi, gađanje lukom i strijelom, bacanje potkove.

– Tim igrama željeli smo ih potaknuti na bilo kakvu aktivnost. Na Maturantskim sportskim danima sudjelovale su sve škole u gradu što je 123 učenika – dodaje.

Na Maturantskim sportskim danima sudjelovao je i dogradonačelnik Igor Brajdić, a okušao se i u bacanju trica.

– Nama u Gradu Bjelovaru bitno je ulagati u djecu jer to su budući intelektualci, majstori, sportaši. Trebaju ostati u Bjelovaru, u Hrvatskoj, a ne da idu van. Vrlo je važno baviti se sportom, a i sam ću se nastojati baviti sportom i poslušati Matijine savjete. Nekada sam igrao nogomet, a kada sam prestao, kile dođu same od sebe. Treba krenuti s vježbanjem – rekao je Brajdić.

Da je Maturantski sportski dan idealna prilika za vježbanje, ali i druženje, smatra maturant Slavko Valenčić iz Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar.

– Ovaj dan za mene je izvrsna prilika za sve nas jer tu nisu uključeni samo nogomet, rukomet, košarka i ostali sportovi koji su jako popularni već se igraju igre koje su sačuvane od zaborava. Lijepo se prebacivati s igre na igru kako bi osvježili svoj sportski duh – rekao je Slavko.

Poseban sportski dan za maturante svidio se i Žana Taritaš iz Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar.

– Sviđa mi se jer smo pri kraju školovanja, a ovaj dan prilika je da se svi okupimo i družimo. Zadnji dan će nam se biti lakše i opustiti jer ćemo znati većinu ljudi. Inače se ne bavim sportom, samo u školi, tako da mi ovo dobro dođe i zbog samog zdravlja. Isto tako, stječemo nova prijateljstva – rekla je Žana.

Proglašenja pobjednika i rangiranja najboljih nije bilo kako bi svi sudionici uvidjeli da smisao sporta nije natjecanje već zdrav život, druženje i zabava.

Ovaj članak sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.



PODIJELI S PRIJATELJIMA!