Ekipa 3×3 Prnjavor pobjednik međunarodnog košarkaškog 3X3 PRO turnira

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

LIPIK – Pobjednik ovogodišnjeg međunarodnog košarkaškog 3×3 PRO turnira, koji se održao 28. i 29. srpnja u Lipiku, je ekipa 3×3 Prnjavor. U uzbudljivoj finalnoj utakmici na igralištu kod lipičkog Dječjeg doma, 3×3 Prnjavor je pobijedio AluplastikŽivinice rezultatom 19:18.

Pobjednička ekipa 3×3 Prnjavor za koju su na lipičkom turniru igrali Nemanja Stanković, Dejan Lazić, Marko Slijepčević i Srđan Tešić, osim puta na završnicu u Šibenik osvojila je i glavnu nagradu od 2 tisuće eura te Trofej Dražena Petrovića koji je izrađen u tvornici Lipik Glas.

Drugo mjesto i novčanu nagradu od 800 eura osvojila je ekipa AluplastikŽivinice za koju su igrali MerisMazalović, Denis Meštrić, Nemanja Žigon i Zlatko Golijanin, dok je trećeplasirana ekipa Zagreb 3BL (Dean Popović, FranJacović, Lazar Popović, Leon Tomić) nagrađena s 400 eura. Nagrade je pobjednicima uručio lipički gradonačelnik Vinko Kasana.

Osim ovog seniorskog Elite tunira, u Lipiku se igrao i juniorski U19 u kojem je ekipa Crvenih (Vito Mlatać, Juraj Brkić, Niko Bandov, Roko Cetina) pobijedila Bijele (Luka Petranović, Luka Žganjer, Petar Ivančić, Silvestar Frane Orešković) rezultatom 21:9.

Središte međunarodnog košarkaškog spektakla

Lipik je protekla dva dana bio epicentar međunarodnog košarkaškog spektakla! Igralište lipičkog Dječjeg doma bilo je poprište akcije, a sedam ekipa iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije borilo se za pobjedu u neizvjesnim nadmetanjima. Košarkaši su dali sve od sebe i izmamljivali ovacije publike zanimljivim potezima i majstorskom vještinom na terenu.

Niti zabava nije izostala! Višesatni sportsko-zabavni program ispunio je oba dana do kasno u noć. Organizatori su se pobrinuli za beskrajnu zabavu mlađeg dijela publike, a i stariji nisu ostali ravnodušni na atraktivne nastupe. Posebno su zasjale lipičke mažoretkinje, koje su svojim sjajnim izvedbama očarala sve prisutne.

Ovaj turnir definitivno je bio nezaboravan događaj za sve zaljubljenike u košarku i sportsku zabavu, a Lipik je pokazao svoje najbolje lice kao domaćin i potvrdio svoje mjesto na regionalnoj košarkaškoj karti. Moramo istaknuti i to da su ovaj vrhunski sportski događaj, zahvaljujući live streamingu mogli pratiti ljubitelji ovog sporta širom svijeta, a polufinale i finale je emitirano uživo na Sport klubu.

Naravno, posjetiteljima je ponuđen i bogati niz drugih popratnih sadržaja uz afterpartyje na lipičkim bazenima. (mk)

FOTO: Compas.hr


PODIJELI S PRIJATELJIMA!