U RK Daruvar mjesta ima za sve generacije. Najmlađa članica ima samo četiri godine!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Rukometni klub Daruvar može se pohvaliti brojnim mladim generacijama rukometaša i rukometašica, a prijave za nove nade u tijeku su kroz cijelu godinu.

– Imamo više generacija mlađih naraštaja. Imamo dečke, koji su baš u natjecateljskom dijelu, U11 i U13 odnosno djeca do 11 i do 13 godina. Ekipe su vrlo uspješne, a već smo tri godine zaredom bili na državnim natjecanjima. Naravno, iste uspjehe postizale su i generacije prije nas. Jako smo zadovoljni jer uvijek se uspijemo plasirati, a s obzirom na to da ostvarujemo svoje ciljeve, smatram da dobro radimo s djecom – priča trenerica Ana Bijelić.

Cure su nešto manje angažirane, ali situacija se mijenja.

– Cure su malo manje angažirane kada je u pitanju rukomet kod nas. Dosta ih odustane kada dođe u peti, šesti, sedmi ili osmi razred. No, ove godine, nakon podjele letaka, došlo nam je jako puno djevojčica. Nadamo se zato da će u veliki rukomet uskoro doći i ženska ekipa s kojom ćemo se moći natjecati. Naravno, dok naše cure nisu bile u redovnom sustavu natjecanja, imali smo svakakve prijateljske utakmice i susrete što smo također lijepo odrađivali – dodaje.

RK Daruvar ima i mini grupu odnosno najmlađe rukometaše među kojima ima i onih vrtićke dobi.

– Imamo i mini rukomet na koji idu djeca 2013. godište i mlađi. Čak nam se upisalo i nešto vrtićanaca, a naša najmlađa članica nedavno je napunila četiri godine – rekla je Bijelić te dodala da RK Daruvar ima i U17 skupinu rukometaša te seniore.

I u mini rukometu postoje prvenstva.

– Igramo mini rukometnu ligu gdje putujemo u Bjelovar, Pakrac, Križevce, Koprivnicu i druge gradove. Baš zato što su djeca toliko mlada u mini rukometu, dobivaju određeno iskustvo pa kada dođe vrijeme za veliki rukomet, puno se bolje snalaze. Na mini rukometnom terenu rade prve korake te skupljaju iskustvo. Radimo na tome da nam djeca što više toga igraju i da im mi uspješno damo svo potrebno znanje – kaže.

Upisi u RK Daruvaru traju kroz cijelu godinu.

– Najviše upisujemo djecu od šest do 12 godina. Trebamo nekoga tko je hrabar učiniti takav korak da nam dođe, ali i da nam ostane. Najbrojnija nam i je generacija od šest do 12 godina. Djeca se mogu upisati u bilo kojem trenutku, a na raspolaganju imamo više trenera koji rade s njima – kaže trenerica.

Priznaje Bijelić da zainteresiranost za rukomet naraste u vrijeme kada se održavaju razna prvenstva na kojima sudjeluje Hrvatska rukometna reprezentacija. U tom trenutku, svi vide svog idola i požele biti poput njega.

– U tim trenucima rukomet je popularan i medijski popraćen pa naravno da mu popularnost naraste. Daruvar je poseban po tome što ima jako velik izbor sportova za koja se djeca mogu odlučiti. Jako puno članova ima nogometni klub te odbojkaški, što je za svaku pohvalu i dokaz da treneri dobro rade svoj posao. S obzirom na to da imamo jako veliku konkurentnost sportova, jako smo zadovoljni rezultatima i s time što su naša djeca naučila. Imamo one koji su zbilja zagrizli i ta se skupina uvijek drži zajedno. Drago nam je vidjeti da puno puta djeca znaju staviti rukomet i ispred svojih drugih interesa – navodi.

Svaka generacija treninge ima tri puta tjedno, priča Ana Bijelić.

– Djeca koja idu na mini rukomet, treninge imaju ponedjeljkom, srijedom i petkom, U11 i U13 kao i seniori također treniraju tri puta tjedno. Sve treninge imamo u Gradskoj sportskoj dvorani koja nam je jako važna jer u njoj raspolaženo sa svim potrebnim rekvizitima. Treba reći da puno djece ima školu u smjenama pa nam znaju dolaziti svaki drugi tjedan, ovisno kada im paše. No, bez obzira na to, oni ne odustaju i to nam je jako drago – rekla je Bijelić.

Trenerica poziva sve zainteresirane da im se pridruže jer RK Daruvar ih čeka raširenih ruku.

– Moj broj na koji mi se mogu javiti je 099 752 9193. Naravno, svi nam se mogu obratiti i putem naše Facebook stranice – poručila je Bijelić.

FOTO: RK Daruvar

Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!