Nitko u grupi ne želi Hrvate!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatska nogometna reprezentacija kvalificirala se na Europsko prvenstvo iduće godine u Njemačkoj. Svoje mjesto na Euru Hrvatska je sinoć izborila pobjedom protiv Armenaca, čime se plasirala na drugo mjesto skupine D koju predvodi Turska. Takvim se plasmanom Hrvatska plasirala u treću jakosnu skupinu na ždrijebu Europskog prvenstva. 

Hrvatska je reprezentacija koju bi svatko želio izbjeći u skupini. Radi se o reprezentaciji koju predvodi Luka Modrić, jedan od najboljih veznih igrača u povijesti igre, tu je i Joško Gvardiol, najskuplji stoper u povijesti nogometa. Mateo Kovačić je je standardni igrač najbolje momčadi Europe, Kramarić je jedan od boljih igrača Bundeslige…a svi se još jako dobro sjećaju hrvatske upornosti i neslomljivog duha iz Katara. Stoga, sasvim je jasno, Vatreni su nepoželjni suparnik svakoj ekipi na Euru.

Euro 2024., ždrijeb, jakosne skupine:

-Njemačka, Portugal, Francuska, Španjolska, Belgija, Engleska

-Mađarska, Danska, Albanija, Austrija, Turska, Rumunjska

-HRVATSKA, Škotska, Slovenija, Slovačka, Češka, Nizozemska, 

-Italija, Švicarska, Srbija, pobjednik play-off turnira Lige A, pobjednik play-off turnira Lige B, pobjednik play-off turnira Lige C

-Ždrijeb je po rasporedu 2. prosinca u Hamburgu, a 21 reprezentacija podijeljena je u četiri skupine po šest reprezentacija, dok će se ostale tri znati kada se odigra dodatni kvalifikacijski turnir.

Moguća skupina smrti

Vjerojatno i najjača skupina u kojoj se Hrvatska može naći je ona s viceprvakom svijeta Francuskom, europskim prvakom Italijom i snažnom Danskom. 

S druge strane, iz Vatrenog tabora gotovo nitko se ne bi pobunio protiv skupine s Belgijom, Rumunjskom i Slovačkom. 

Podsjetimo, Hrvatska je do sad nastupila na čak šest Europskih prvenstava, propustivši samo ono u Belgiji i Nizozemskoj 2000. godine. Do sada, Vatreni su samo dva puta ispali u skupini, zatim dva puta u osmini finala i dva puta u četvrtini finala, stoga joj iskustva na Euru ne manjka.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!