Sjajan nastup Klare Končar za reprezentaciju Hrvatske!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Odličnu igru i sjajan rezultat ostvarila je mlada i perspektivna igračica Stolnoteniskog kluba Bjelovar Klara Končar na međunarodnom turniru u Osijeku igrajući za reprezentaciju.

Riječ je o turniru koji okuplja najbolje europske reprezentacije (takvih je 5 u Europi) WTT CONTENDER EUROPE YOUTH SERIES.

Turnir se održao 21 – 25.02.2024 u Osijeku dvorana Gradski vrt, a Klara iako ulazna godina kadetkinja, zaslužila je nastupima ove sezone poziv za reprezentaciju.

U ekipnom dijelu uz Klaru pozivnicu su zaslužili Wolf Matija (Mihovljan), Zidarić Petar (Pula) i Oslaković Viktorija (Jastrebarsko). Prvi susret bio je protiv Azerbejđana i tijesna pobjeda 5:4, a veliki doprinos vrijednoj pobjedi bio je Klare Končar sa dvije pojedinačne pobjede. Drugi nastup protiv Danske poraz 3/6, uz jednu pobjedu Klare.

Treći nastup protiv Bosne i Hercegovine preslika susreta protiv Azerbejđana pobjeda 6/3 i dvije pojedinačne pobjede. Zadnji susret u skupini naša reprezentacija je igrala protiv Srbije, utakmica koja je odlučivala o polufinalistu. Neiskustvo i psihički pad rezultiralo je visokom pobjedom Srbije 8/1. Poraz od Srbije ostavilo je traga i u borbi za sedmo mjesto gdje smo poraženi od Austrije. Osmo mjesto je sjajan rezultat u konkurenciji 25 zemalja, s obzirom da je kompletna postava ove reprezentacije ulazna godina u kadetima.

U pojedinačnom natjecanju Klara Končar pobjedama nad Kačaniova Ema (Slovačka) 3/1, Chue Jasmin Rebecca (Austrija) 3/0 i porazom od četvrte nositeljice Vanjo Maja (Srbija) 0/3 izborila je nastup u glavnom ždrijebu. U prvom kolu glavnog dijela turnira Klara je bila slobodna, a u 1/16 finala zaustavljena je od slovakinje Guassardo Liliane. Treba spomenuti i rezultat Klare Končar u parovima 1/8 finala sa Viktorijom Oslaković iz Jastrebarskog.

Stolnoteniski klub Bjelovar je bogat talentima, koji u svakoj generaciji stvori barem jednog reprezentativca, a takva politika kluba je jedini ispravan put.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!