Otvara se novi punkt u Križevcima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Svi školarci u Koprivničko-križevačkoj županiji, uključujući i učenike srednjih škola koji nisu završni razredi, vratili su se u školske klupe. Kako se moglo čuti na jučerašnjoj pressici županijskog Stožera civilne zaštite, u školama na području župaanije trenutno je osmero učenika pozitivni na koronavirus, 50 njih je u samoizolaciji, nema pozitivnih nastavnika, a jedan je u samoizolaciji. Kod nenastavnog osoblja također nema pozitivnih, a četiri osobe su u samoizolaciji.

-Nadamo se kako će situacija u školama i nadalje biti stabilna te molimo učenike i sve zaposlenike škola da se pridržavaju epidemioloških mjera. Na snagu su stupile i nove mjere na razini države te ugostiteljski objekti mogu posluživati napitke za van, dozvoljen je rad teretanama, školama stranih jezika, igraonicama i radionicama za djecu, a sve pod posebnim epidemiološkim uvjetima. Bez obzira na povoljnije brojke, pozivamo naše sugrađane da i nadalje budu odgovorni, kako bi se takvo stanje održalo – istaknuo je načelnik Stožera Ratimir Ljubić.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla kazala je kako je na području KKŽ od kraja prosinca cijepljeno 2050 osoba prvom dozom te 1375 osoba drugom dozom cjepiva. Najavila je kako će se masovno cijepljenje provoditi po punktovima koji su formirani u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu te 19 općina u kojima postoje ambulante liječnika opće prakse. Protekli vikend cijepljenje opće populacije počelo je na punktu u Koprivnici, a sljedeći punkt za cijepljenje otvara se u Križevcima 20. veljače, u dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca. Na raspolaganju će pritom biti 400 doza cjepiva za ugrožene skupine.

-S obzirom na trenutni manjak cjepiva, svjesni smo da postoji nezadovoljstvo, kao što postoje i nacionalni planovi i prioriteti cijepljenja. Ne mogu se potpuno složiti s kriterijem godina jer postoje stariji ljudi koji su vitalni i nemaju kroničnih bolesti te mladi koji su umrli od korone. U medicini nije sve matematika, mnogo toga se mora odlučiti i odraditi u trenutku kada smo na punktu, a naša vodeća misao je da budemo racionalni i utrošimo sve doze kako najbolje znamo. Kada stigne monodozno cjepivo bit će nam svima organizacijski lakše, no sada je riječ o višedoznim cjepivima i apsolutno je opravdano ići na punktove i iskoristiti sve do posljednje doze – pojasnila je ravnateljica Vadla te dodala kako se ponekad osoba koja se prijavila za cijepljenje ne pojavi te je potrebno brzo pronaći drugu osobu koja se želi cijepiti, odnosno nema kontraindikacije.

Na punktu u Koprivnici na cijepljenje je tako pozvala župana Darka Korena, s obzirom da je kroz podršku kampanji „Misli na druge, cijepi se“ izrazio interes za cijepljenjem kada za to bude prilike te na aktualno procjepljivanje saborskih zastupnika i ostalih kolega dužnosnika.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!