Osigurana sredstva za mlade obitelji, umjetnike, tehničku kulturu…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PAKRAC – Grad Pakrac objavio je nove javne pozive pojedincima i udrugama za sufinanciranje projekata iz gradskog proračuna u 2021. godini, a objavljeno je ukupno pet novih javnih poziva.

Jedna od mjera je i pomoć mladim obiteljima koje će se, kao i lani, i ove godine moći javiti za dodjelu financijskih sredstava za rješavanje stambenog pitanja. Grad Pakrac je u 2020. godini za ovu namjenu izdvojio oko 500 tisuća kuna, a kroz ovaj program su pomoć za rješavanje stambenog pitanja dobile čak 43 mlade obitelji s područja Grada Pakraca. U ovoj godini korisnici ove gradske mjere će moći ostvariti novčanu pomoć do maksimalnih 15 tisuća kuna i to za kupnju stambenog objekta, kupnju građevinskog zemljišta, izgradnju ili adaptaciji stambenog objekta. Zainteresirani zahtjeve mogu podnijeti do 31. listopada, a u proračun Grada Pakraca u 2021. je za ovu namjenu predviđeno 250 tisuća kuna.

Potrebni obrasci i izjave mogu se preuzeti na službenoj gradskoj stranici www.pakrac.hr ili osobno u zgradi gradske uprave na Trgu bana Jelačića, u uredu br. 127.

Objavljena su i četiri natječaja namijenjenih udrugama iz područja kulture na koje se mogu prijaviti i pojedinci, a predviđen iznos za sufinanciranje djelatnosti udruga je 150 tisuća kuna.

Javni poziv objavljen je za Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Pakraca za 2021. (10 tisuća kuna), Programa javnih potreba ustanova i samostalnih umjetnika u kulturi Grada Pakraca za 2021. (30 tisuća kuna), dok je za udruge u ostalim djelatnostima izuzev onima sportskima predviđeno 90 tisuća kuna.

Rok za podnošenje prijavu je 10. ili 16. ožujka, a detaljnje informacije i uvjete kao i svu potrebnu dokumentaciju možete pronaći na www.pakrac.hr ili nformacije možete dobiti i na mail marija.martinelli@pakrac.hr


PODIJELI S PRIJATELJIMA!