Đurđevačkim vatrogascima ‘pila’ od 3 milijuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐURĐEVAC – Odlukom Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Javnoj vatrogasnoj postrojbi Đurđevac uručeno je 3 milijuna kuna vrijedno navalno vozilo nabavljeno u okviru projekta “Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH” u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. koji vodi Ministarstvo unutarnjih poslova. Jedno je to od ukupno 94 vozila koja će se u okviru projekta raspodijeliti javnim vatrogasnim postrojbama i dobrovoljnim vatrogasnim društvima na području Hrvatske, nabava je vrijedna 205 milijuna kuna, a cilj projekta je povećanje spremnosti, funkcionalnosti i kapaciteta hrvatskog vatrogasnog sustava.

U okviru Sporazuma koji je potpisan prošle godine, a čemu su prisustvovali zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Zvonimir Habijan te zapovjednici javnih vatrogasnih postrojbi Koprivnice, Križevaca i Đurđevca, u Koprivničko-križevačku županiju stići će još tri vozila – autocisterna i kratko navalno vozilo za JVP Križevci te šumsko terensko vozilo za JVP Koprivnica.

-Zahvaljujem svim našim vatrogascima koji su se svojom požrtvovnošću, predanošću i hrabrošću nebrojeno puta iskazali u kriznim situacijama, što se posebno odnosi na aktualna događanja – epidemiju koronavirusa i potres na području Sisačko-moslavačke županije. Njihova organiziranost, stručnost i spremnost na pomoć građanima u ugrozi doista mogu biti primjer drugim županijama, što nas čini iznimno ponosnima. Županija će i nadalje financijski podržavati rad postrojbi, prvenstveno u smislu modernizacije opreme, što će im omogućiti još bolje i kvalitetnije izvršavanje zadataka. Još jednom vam iskreno zahvaljujem na svemu što činite te vam želim mnogo uspjeha i sreće u daljnjem radu – poručio je župan Darko Koren.

Ugovor za navalno vozilo u ime JVP-a Đurđevac potpisao je zapovjednik JVP-a, ujedno i zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika Matija Markešić, dok ga je njegov zamjenik Alen Škudar dovezao u matičnu postrojbu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!