Za video sjednice, ali protiv jeftinog politikanstva

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iz županijske organizacije stranke GLAS komentirali su buru koja se podigla zbog kritika HDZ-a na račun e-mail održavanja sjednica Županijske skupštine. U toj stranci istup HDZ-a drže jeftinim politikanstvom jer, kažu, za današnju sjednicu Skupštine znalo se još prije tjedan dana, kada su vijećnici dobili materijale.

-Iako smo materijale za skupštinu dobili prije tjedan dana i iako su već tada mogli reagirati na način održavanja skupštine, to su odlučili učiniti u srijedu u 23:00 sata u noći kad su itekako bili svjesni da se novi način održavanja skupštine ne može više organizirati – poručuju iz GLAS-a, dodajući kako je njihova vijećnica Ines Šarić u nekoliko navrata, umjeto dopisivanja e-mailovima, predlagala drugačije održavanje Skupštine.

U GLAS-u kažu kako je njihova vijećnica Ines Šarić već upozoravala na način održavanja sjednica Skupštine

Tada ni jednom HDZ–ovcu nije odgovaralo da se ista održi preko Teamsa ili video poziva naprosto su im izbori bili daleko da za politiziranje, a kad izbori nisu blizu HDZ osim sudjelovanja u sudskim sporovima tradicionalno ne radi ništa korisno – drže u GLAS-u te upozoravaju kako kroz sve do sada održane sjednice županijske skupštine mailom HDZ – ovi vijećnici nisu ni glasali javno, već su slali svoje odgovore tajno županijskoj administraciji.

-Stoga sada bilo kakvi naslovi da HDZ traži održavanje video skupštine zbog transparentnosti ili pak nečeg drugog je u najmanju ruku smiješna.

Oni da su htjeli skupštinu video pozivom ili pak modernijom metodom Teamsa odavno su se mogli za to založiti – kažu u GLAS-u.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!