Najjači bjelovarski tandem podupire Marušića za župana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – HDZ-ov kandidat za župana Marko Marušić na izborima može računati na podršku HSLS-a.

– Jučer su me nazvali moji prijatelji iz djetinjstva Dario Hrebak i Igor Brajdić, bjelovarski gradonačelnik i njegov zamjenik. Kažu, županijski odbor HSLS-a odlučio me jednoglasno podržati kao kandidata za župana Bjelovarsko-bilogorske županije. Sjajan je osjećaj kad se prijatelji drže zajedno i međusobno podupiru nakon toliko godina. Hvala im od srca. Siguran sam da ćemo odlično surađivati na korist našega kraja – pohvalio se Marušić na svojoj službenoj Facebook stranici.

Bjelovar je treći od pet gradova u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji čiji su gradonačelnici podržali HDZ-ovog kandidata Marka Marušića za župana te županije. Prije Darija Hrebaka to su već učinili gradonačelnik Daruvara, Damir Lneniček i gradonačelnik Grubišnog Polja, Zlatko Mađeruh. Gradonačelnici Čazme, Dinko Pirak, i Garešnice, Josip Bilandžija, još se nisu izjasnili.

I dok će Marušića podržati kao kandidata za župana, kad je riječ o Županijskoj skupštini, HSLS je najavio izlazak s vlastitom listom na kojoj bi se trebali naći i nezavisni čelnici gradova i općina s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Među imenima koja se spominju su Dinko Pirak (Čazma), Josip Stjepanović (Dežanovac), Fredi Pali (Velika Pisanica) i Danijela Kovačec (Kapela), a kako doznajemo, Hrebak o suradnji razgovara i s članovima novog Demokratskog HSS-a.

Zanimljivo, unatoč suradnji na županijskoj i državnoj razini, ali i trenutnoj u najvećem županijskom gradu, putovi HDZ-a i HSLS mogli bi se, barem privremeno, na nadolazećim izborima razići upravo u Bjelovaru. Naime, sve su glasnija šuškanja kako bi jedan od protukandidata aktualnom gradonačelniku i čelniku HSLS-a Dario Hrebaku mogao biti HDZ-ov Zoran Bišćan. Potvrda te informacije očekuje se tijekom idućih dana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!