Iz Mađarske, preko Koprivnice, donacija Banovini

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Temeljem suradnje koprivničkog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske i Udruge veterana tenkovske postrojbe grada Nagyatada, jučer je na mađarskoj granici, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, predsjedniku Ogranka Zvonimiru Prepeliću i zamjeniku župana Ratimiru Ljubiću uručena vrijedna donacija za stanovnike potresom pogođenih područja Sisačko-moslavačke županije.

Uz mađarske veterane, koje je predstavljao predsjednik Udruge Ferenc Hortobagyi, za donaciju je zaslužan i dopredsjednik Udruge te počasni konzul Republike Albanije u Mađarskoj Avni Hafuzi. Mađarske i koprivničke veterane veže dugogodišnja suradnja, formalizirana kroz Povelju o prijateljstvu, a zajedno organiziraju brojne aktivnosti.

Susret je održan na hrvatsko-mađarskoj granici

Nakon potpisivanja dokumenta o donaciji, predsjednik Prepelić zahvalio je prijateljima iz Mađarske na ovoj plemenitoj gesti, istaknuvši kako će prikupljena sredstva biti proslijeđena osobama koje trebaju pomoć u Sisačko-moslavačkoj županiji, u suradnji s pukovnikom u miru i predsjednikom Udruge veterana iz Domovinskog rata Crne mambe Ivicom Šafarićem. Uz zahvale Županiji i zamjeniku Ljubiću na podršci braniteljskoj populaciji, predsjednik Prepelić je dodao kako se nada da će epidemiološke prilike dopustiti održavanje biciklijade Nagyatad-Koprivnica početkom srpnja, što će biti prilika za nastavak druženja i suradnje.

-Dugogodišnja suradnja naših država omogućava nam realizaciju brojnih zajedničkih projekata, ali je i pokazatelj dublje povezanosti naših stanovnika. Primjer takve povezanosti su upravo veteranske udruge, na temelju čega je nastala ova hvalevrijedna akcija. Zahvaljujem još jednom veteranima iz Mađarske što velikodušno brinu za naše građane na potresom zahvaćenom području, kao i članovima naše Udruge koji su omogućili suradnju. Dokazali ste da ne postoje granice kada je riječ o velikim djelima i na tome vam od srca hvala – poručio je donatorima zamjenik župana Ljubić.

Predsjednik Hortobagyi kazao je kako su se odmah organizirali kada su čuli za potres koji je zahvatio Hrvatsku te su željeli dati svoj doprinos kako bi ljudima barem malo olakšali tešku situaciju. Uz poruku „Brat s bratom, Hrvat s Mađarom“, koja je upisana i u dokument o donaciji, zahvalio je koprivničkim veteranima i Županiji na prijateljstvu i suradnji, uz želju za češćim druženjima i međusobnim posjetima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!