U virovitičkom mini-gradu pčela upoznajte Maju i Pavu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VIROVITICA – Bee safari ruta, neobičan projekt Turističke zajednice Grada Virovitice, vrijedan gotovo dva milijuna kuna, pretvorio je mali virovitički park u medeni park. Obnova parka na temu meda i pčelinjih proizvoda, u svrhu predstavljanja proizvoda i poznate slavonske gostoljubivosti, ideja je nastala iz prekogranične suradnje s Mađarskom. Ovaj poduhvat pružio je razne aktivnosti i radionice, a osim zabavnih za djecu, provodile su se i one edukativne. Upoznavanje sa pčelinjim proizvodima i učenje o njima pruženo je nezaposelnima kao dio programa osposobljavanja za rad, a svim posjetiteljima omogućena su i dva obilaska proizvođača meda.

U čitavu priču uključena je popularna pčelica Maja

– Projekt je napravljen da se potakne nekako sve nas na konzumiranje i kupovinu meda lokalnih proizvođača – kako nam je kazala Katarina Đurđević, direktorica Turističke zajednice grada Virovitice. Istaknula je kako im je želja bila i smanjiti probleme s kojima se susreću pčelari na konkurentnom tržištu. Iako je projekt uspješno proveden i završen u sklopu programa Bee2Be, ostaje njegova glavna sastavnica – mini grad pčela u kojem možete upoznati Maju i Pavu iz crtića o pčelici Maji, noge odmoriti na klupama od saća, posjetiti hotel za pčele i obići najveću košnicu u državi.

Domaći proizvodi, zdravlje i zabava svi su na jednom mjestu. Zahvaljujući projektu počeo se razvijati i zdravstveni turizam Virovitičko-podravske županije. Rođena je ideja apiterapije, točnije inhalacije peludom za sve alergičare i astmatičare, a apikomoru možete naći odmah preko puta parka.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!