Škole s područja Koprivničko-križevačke županije u sjajnom društvu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Koprivničko-križevački župan Darko Koren sa suradnicima održao je prijem za predstavnike škola kojima su dodijeljene Erasmus akreditacije kako bi im čestitao na tom uspjehu, ali i na ukupnoj aktivnosti u provođenju EU projekata. Akreditacije su dodijeljene u okviru Agencije za mobilnost i programe EU, a njima je školama dana dodatna prilika za razvoj i istraživanje, veće mogućnosti za osmišljavanje vlastite strategije mobilnosti te redovita financijska sredstva za nove aktivnosti mobilnosti. Kako bi ih dobile, škole su morale izraditi plan za provedbu visokokvalitetnih mobilnosti te ih uvrstiti u svoju ponudu obrazovanja i osposobljavanja, a akreditacije vrijede do 2027. godine. Koprivnička Gimnazija i Osnovna škola Sveti Petar Orehovec akreditacije su dobile u području odgoja i obrazovanja, dok Obrtnička škola spada pod područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Treće područje u kojemu su se dodjeljivale akreditacije je obrazovanje odraslih.

Župan Darko Koren je, uz čestitke predstavnicima škola, pohvalio njihov izniman angažman u provedbi EU projekata i korištenju EU sredstava, dodavši kako Županija, kao osnivač, prati i podržava njihov rad, posebno u dijelu predfinanciranja projekata, te im je uvijek na raspolaganju za svu potrebnu pomoć.

-Sudjelovanje škola u EU projektima predstavlja nadogradnju obrazovnog sustava koja omogućava konkurentnost naših učenika i nastavnika, njihovo stručno usavršavanje, razvoj kompetencija, upoznavanje drugih zemalja i obrazovnih sustava te primjenu stečenog znanja u našoj sredini, a prilika je to i za promociju Županije. Pohvaljujem sve škole i njihove djelatnike koji, uz svoje redovne obveze, pronalaze volju i vrijeme za bavljenje EU projektima, kako bi svojim učenicima omogućili nova i korisna iskustva. Ove tri škole nisu slučajno dobile akreditacije nego je to rezultat ozbiljnog i predanog rada školskih projektnih timova, a primjetno je da u svoj posao ulažu i mnogo ljubavi i predanosti što je ključna sastavnica njihovog uspjeha. Kao osnivač smo mnogo uložili u stvaranje optimalnih materijalnih, ali i svih drugih uvjeta u školama, te nas veseli što se u području obrazovanja mnogo gradi – od pet školskih sportskih dvorana u općinama, uključujući 18 milijuna kuna vrijednu dvoranu u Svetom Petru Orehovcu, do 60 milijuna kuna vrijednog projekta Centra kompetencija, koji uključuje Obrtničku školu. Vjerujem kako ćemo i nadalje nastaviti odličnu suradnju s ciljem dobrobiti učenika i želim vam da ostvarite sve planove po pitanju projekata i mobilnosti – poručio je župan.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!