Bajsa živcirao kao vijećnik, a sada bi mogao i kao protukandidat za župana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iako bi na nadolazećim lokalnim izborima, ako uopće stigne registracija, mogli biti najmlađa stranka, članovi Demokratskog HSS-a puni su samopouzdanja. Jučer smo pisali kako županijski vijećnik Ivan Beljan ima mnoštvo zamjerki aktualnom županu, a na kraju spominje kako rješenje nagomilanih dugova i problema u BBŽ vidi u kandidaturi nekog upravo iz svoje nove stranke.

-Kandidata za župana ćemo sigurno imati, baš kao i listu za županijsku skupštinu. Čekamo registraciju stranke, a ako ona ne stigne na vrijeme, ići ćemo na izbore kao nezavisna grupacija – potvrdio nam je Ivan Beljan, no nije želio reći ime kandidata.

Ivan Beljan, iako to nije potvrdio, mogao bi biti protukandidat aktualnom županu

 

Iako nije to želio potvrditi, sasvim izgledno je da bi kandidat mogao biti upravo on. Razlog te računice vrlo je jednostavan – Boro Bašljan i Igor Supan, koji su uz Beljana oštra oporba u županijskoj skupštini, namjeravaju se kandidirati za načelnike.

-Vjerujemo da ćemo rješenje za upis stranke od Ministarstva uprave dobiti do 10. travnja kada ističe 30 dana od našeg zahtjeva. Mi se unatoč tome pripremamo za izbore, a realna varijanta je da na ovim izborima izađemo samostalno, kao nezavisni. Veće stranke od nas također još poslaguju svoje kandidate pa nije neobično da i mi to činimo – kazao nam je Boro Bašljan, potpredsjednik DHSS-a i aktualni načelnik Hercegovca potvrdivši da kreće u lov po novi načelnički mandat.

-Mi smo nastali na temeljima stranke stare 117 godina, imamo svoje biračko tijelo, a posljednje četiri godine smo se itekako kao županijski vijećnici dokazivali s voljom, znanjem, htijenjem da se ova županija pokrene te sam uvjeren da ćemo imati solidne kandidate te u konačnici solidan rezultat na izborima – zaključio je Bašljan.

Supan, Bašljan i Beljan žustra su oporba u Županijskoj skupštini u posljednjem mandatu

Njegov kolega, županijski vijećnik i zamjenik načelnika Općine Sirač, Igor Supan potvrdio je da će vjerojatno biti kandidat za načelnika.

Budući da se nijedno drugo ime ne spominje ispred novoosnovanog DHSS-a, za pretpostaviti je da bi jedan od Bajsovih izazivača na ovim lokalnim izborima mogao biti, ni manje ni više, već vijećnik koji ga u posljednjem mandatu sustavno živcira na svakoj sjednici županijske skupštine. Naravno, na onima koje smo mogli pratiti uživo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!