Sandra Frčo: Nisam Bajsov žetončić, sa županijom se može upravljati bolje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR –Hrvatska mora biti bez korupcije, mora biti zemlja održivog razvoja, osigurati uvjete za rad i život kako građani ne bi više iseljavali, a solidarnost i poštenje moraju biti sastavni dio te slike. Budući da Hrvatska sada nije nalik toj viziji, ona se mora mijenjati, a prve promjene uslijedit će u svibnju na izborima, rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin danas u središnjem bjelovarskom parku predstavljajući kandidatkinju za županicu Bjelovarsko-bilogorske županije, Sandru Frčo.

-Na izborima ćemo imati priliku izabrati bolje ljude koji će popraviti stanje u općinama, gradovima i županijama. A Sandra Frčo je definitivno jedna od njih jer nije svejedno koje ljude biramo. Mi možemo imati najbolje programe i vizije, no ako nemamo ljude koji su u stanju te ideje ostvariti, onda nećemo ostvariti ništa. Ovdje srećom imamo ljude. Sandra sa svojim poduzetničkim i životnim iskustvom, ali i političkim, pokazuje dosljednost. Jer iako je mogla odabrati lakši put, ona je tome rekla ne jer se taj put kosio s njezinim vrijednostima, kosio se s onim što je htjela stvarati u svojoj županiji – istaknuo je šef SDP-a.

Sama Frčo, inače županijska vijećnica koja je u stranku ušla prije otprilike godinu dana, predstavila se kao poduzetnica, majka troje djece i Bjelovarčanka koja smatra da ima dovoljno znanja i iskustva da joj birači poklone svoje povjerenje.

-Imam prijedloge koji mogu poboljšati standard življenja našim građanima. Briga za starije sugrađane kroz izgradnju umirovljeničkih domova u svim županijskim gradovima, zatim ulaganje u male poljoprivredne proizvođače kroz poljoprivredne zadruge koje bi im omogućile povoljniju nabavu i bolji plasman, te kontinuiranu edukaciju. Zatim, zalažemo se za osnivanje mini mljekara i pomoć stočarima, a važnim smatramo ulaganje u cjeloživotno obrazovanje – kazala je Frčo koja vjeruje da će građani prepoznati njihove ciljeve – poboljšanje javnih dobara i naposljetku poboljšanje života građana.

Budući da je Sanda Frčo kao vijećnica u BBŽ u protekle četiri godine podržavala aktualnog župana Damira Bajsa, a SDP je na prošlim parlamentarnim izborima koalirao s DB Nezavisnom listom, novinare je zanimalo je li ova kandidatura sada samo igrokaz, a Frčo će ustvari biti tek Bajsov žetončić.

-Žetončić Frčo sigurno nije. Ona je osoba s integritetom, s rijetkom dozom političkog integriteta kojeg je u hrvatskoj politici premalo. Mi jesmo surađivali s Damirom Bajsom i ta suradnja nije bila loša. Isto tako, uvjereni smo da se ovom županijom može upravljati bolje i to je naš cilj. Zato idemo u ovu kampanju sami – jasan je Grbin koji je komentirao i vrtoglave cifre zaduženja Bjelovarsko-bilogorske županije. Podsjetimo, Bandić je Zagreb zadužio s dvije tisuće kuna po stanovniku, no Damir Bajs, kako smo ranije pisali, s pet tisuća kuna po stanovniku.

-Sandra Frčo magistrica je ekonomije, ne bez razloga. Znat će urediti loše ekonomske pokazatelje – naglasio je Grbin. Ranije to nisu uspjeli, pojasnio je, jer ipak, makar u koaliciji s njim, župan ima daleko veće ovlasti od onog koji je pored njega i koje samo predlaže.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!