Trebaju nam kolegiji načelnika sa županom!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DEŽANOVAC – Kandidat za župana Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić u sklopu turneje po županiji i predstavljanja gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina, posjetio je Dežanovac.

Načelnik male, ali uspješne općine Josip Stjepanović pohvalio je novu praksu koju Marušić želi uvesti u županiju.

-Malo tko iz županije misli na nas, sjete nas se samo prigodničarski. Izuzetak su bili saborski zastupnik Miro Totgergeli i državni tajnik Velimir Žunac koji su u protekle četiri godine sazivali kolegije načelnika kad već župan nije to činio. Župan Bajs uopće ne želi čuti probleme s kojima se susreću čelnici lokalne samouprave i zato jako pozdravljam Markovu ideju da se ponovno uvedu kolegiji načelnika i gradonačelnika sa županom, rekao je Stjepanović.

Marušić je zahvalio načelniku na podršci.

-Važna mi je podrška načelnika i gradonačelnika da promijenimo dosadašnju praksu u županiji. Sela nam se prazne, mladi ljudi nam odlaze; to moramo zaustaviti. Županija mora čuti potrebe s terena od čelnika lokalne samouprave kako bi zajednički mogli rješavati stvari. Osnovna infrastruktura poput županijskih cesta ne smije više biti zapostavljena, kako u središtu županije tako i ovdje u Dežanovcu – zaključio je Marušić putem priopćenja koje potpisuje njegov Stožer.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!